Ronaldo želio biti junak, a sad ga navijači sprdaju: "Tašta kukavico"

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRVAK Južne Amerike, nogometna reprezentacija Čilea, prvi je finalist Kupa konfederacija nakon što je u polufinalu u Kazanu bila uspješnija od europskog prvaka Portugala rezultatom 3:0 boljim izvođenjem 11-eraca jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.
 
Iako su obje momčadi tijekom utakmice imale nekoliko prilika za pogodak, mreže se nisu tresle ponajviše zahvaljujući raspoloženim vratarima.
 
U raspucavanju s bijele točke u junaka se pretvorio golman Čilea Claudio Bravo koji je obranio sva tri udarca portugalskih igrača, Quaresme, Moutinha i Nanija. S druge strane, Vidal, Aranguiz i Sanchez su svladali Ruija Patricija.
 
Kako su trojica Portugalca promašila udarce ''s kreča'', a Čileanci su redom bili nepogrešivi, već nakon triju serija pobjednik dvoboja bio je odlučen, pa je vratar Cityja umalo reprizirao podvig star 31 godinu, kad je golman Steaue Helmuth Duckadam u finalu tadašnjeg Kupa prvaka igračima Barcelone obranio čak četiri udarca i poput Brava ostavio svoju mrežu čistom.
 

Čileanci su dvaput u nizu preko Argentine došli do naslova prvaka Južne Amerike, a na isti datum, 28. lipnja, samo prošle godine, u finalu Cope također nakon penala slomili su Argentinu. Jedan od tragičara bio je veliki Leo Messi koji je promašio. Nakon što su uništili snove čarobnom Argentincu, Bravo i suigrači su nakon udaraca s bijele točke rasplakali i Portugal i velikog Ronalda koji, zanimljivo, nije ni došao na red da se suoči s Bravom.
 
Ronaldo je želio pucati zadnji i u slučaju da netko od Čileanaca promaši, a suigrači budu precizni, da upravo on bude taj koji će posljednjim udarcem postati junak. Kalkuliranje mu se nije isplatilo i danas da navijači na društvenim mrežama sprdaju zbog toga, stavljajući mu na teret taštinu, pa čak i kukavičluk jer poznato je da najbolji i najsigurniji igraču uvijek pucaju prvi. Čak se i oglasio veliki Alan Shearer, jedan od najboljih izvođača penala u povijesti:
 
''Koji je smisao da najbolji izvođač puca zadnji?'' pita se legenda engleskog nogometa.
 
 
 
 
Izbornik Portugala branio je svoje igrače koji su jučer promašili. 
 
"Čileanski golman bio je fantastičan, a trojica igrača koji su promašili bili su junaci na Euru protiv Poljske (u četvrtfinalu Portugal je prošao Poljake na jedanaesterce, a taj je trojac bio precizan), tako da je ovog puta u pitanju bila samo sreća.''
 
Novinare je zanimalo je li Ronaldo sam odlučio da puca zadnji.
 
"Ja uvijek odlučujem tko će pucati. Tako smo odlučili i nema smisla razmišljati o drugačijem redoslijedu."
 
Interesantno je to da je u spomenutom dvoboju protiv Poljske na Euru Cristiano Ronaldo pucao prvi, a tada je Portugal prošao. Međutim, kad je odlučio šutirati zadnji i biti potencijalni heroj, Portugalu se to obilo o glavu. U polufinalu Eura 2012. Španjolska je nakon udaraca s bijele točke izbacila Portugal, a jedan od najboljih igrača svijeta, baš kao i jučer, svoju priliku nije dočekao.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.