Rudić predstavljen u Pro Reccu: "Ne osjećam pritisak"

Foto: Twitter (Pro Recco)

RATKO RUDIĆ (70), trofejna ikona svjetskog vaterpola i bivši hrvatski izbornik, 15. lipnja imenovan je za trenera europskog i talijanskog velikana Pro Recca.

>> Legenda hrvatskog vaterpola prekinula mirovinu i preuzela Pro Recco

"Završio sam svoju trenersku karijeru. Međutim, kada je zvao Pro Recco, razmislio sam i potom prihvatio poziv jer je Pro Recco nešto posebno. Vaterpolski brend. Dolazak u Pro Recco udahnut će mi novu energiju i motivaciju. Da me zvao netko drugi, ne bih prihvatio", izjavio je nasljednik Vladimira Vujasinovića na službenoj promociji u Genovi.

Ratko Rudić najtrofejniji je trener u vaterpolskoj povijesti. U svojoj trenerskoj karijeri isključivo je s izborničke funkcije predvodio reprezentacije. S jugoslavenskom (1984. - 1988.) i talijanskom (1990. - 2000.), američkom (2001. - 2004.) i hrvatskom (2005. - 2012.) te brazilskom selekcijom (2013. - 2016.) osvojio je pregršt trofeja među kojima su zlatne olimpijske te svjetske i europske medalje.

"Treninzi mi predstavljaju užitak. S reprezentacijama sam radio na dnevnoj bazi, ali sada ću više biti uz rub bazena. Kao izbornik, više sam se bavio istraživanjem i eksperimentiranjem."

Sukladno klupskom ugledu, pred Ratkom Rudićem postavljen je imperativ osvajanja trofeja. Prvi, ali i najvažniji cilj jest povratiti europsku titulu.

“Sa svojim znanjem i iskustvom sposoban sam voditi Pro Recco. Moji ciljevi uvijek su bili najveći, pa i dalje želim pobijediti u svakom natjecanju u kojem sudjelujem. Ne osjećam pritisak", istaknuo je Ratko Rudić u obraćanju pred novinarima na tiskovnoj konferenciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.