"Rukom diva prekinuto prokletstvo Reala"

ANTE TOMIĆ najbolju je utakmicu za madridski Real odigrao protiv najljućeg rivala - u gostujućoj 70:63 pobjedi protiv Barcelone u drugoj utakmici četvrtfinala Eurolige Dubrovčanin je zabio 22 koša (šut iz igre 10-15, sl. bacanja 2-2), imao je pet skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu i jednu izgubljenu loptu, što mu je donijelo valorizacijski indeks 26.

> Ante Tomić sjajnom izvedbom odlučio košarkaši El Clasico!

Inače, najbolji učinak u drugim četvrtfinalnim utakmicama ostvario je Litavac u redovima Olympiacosa Linas Kleiza, koji je u domaćoj pobjedi svoje momčadi 90:73 upisao 26 koševa, devet skokova, jednu asistenciju i dvije ukradene lopte, čime je zaslužio vrijednosni indeks 36. Iza njega su se poredali Qyntel Woods (Prokom) s indeksom 29 i Miloš Teodosić (Olympiacos) s indeksom 27.

Nakon ovakve partije Tomića, koji je prije dva mjeseca Zagrebov dres zamijenio onim Realovim, španjolski mediji puni su hvale za hrvatskog reprezentativca i suigrače.

"Rukom diva prekinuto prokletstvo Reala", komentira katalonska Marca poraz Barcelone na domaćem parketu. "Real sve donedavno nije mogao napraviti baš ništa u Barceloni, ali danas je priča drukčija. Barcelona je u dosadašnjoj sezoni pokazala najviše, vjerojatno će i ostati najbolja momčad u Europi, ali u prve dvije utakmice četvrtfinala protiv Reala su postigli 68 odnosno 63 koša što je premalo za momčad ovakvog potencijala", ističe Marca dodajući kako je "Ante Tomić bio noćna mora za igrače Barcelone".

"Tomić nije budućnost, on je sadašnjost Reala"

El Mundo Deportivo naglašava kako "Barcelona mora pobijediti barem u jednoj od dvije predstojeće utakmice u Madridu ukoliko želi na Final Four", uz naravno, neizostavni dodatak o učinku Ante Tomića: "Hrvat je pokazao sve što zna i dominirao je pored Barceloninih centara".

Najviše hvalospjeva na račun 23-godišnjeg Dubrovčanina, logično, stiglo je od madridskog Asa: "13. siječnja Real je angažirao Antu Tomića. Tada je taj transfer okarakteriziran kao ulaganje u budućnost, ali još jučer je Hrvat pokazao klasu i kakav je zapravo igrač", ističe As koji upozorava Realovce na maksimalnu ozbiljnost: "Ništa još nije gotovo, daleko su Messina i njegovi suigrači od Final Foura. Barcelona će učiniti sve da vrati prednost domaćeg terena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.