rukomet

Rukometašice još čekaju premije za Euro

Foto: EPA-EFE

"NE ZNAMO ni hoćemo li dobiti ni kada ćemo dobiti premije, nitko nam se još iz Saveza nije javio", rekle su hrvatske rukometne reprezentativke za 24sata uz molbu da ostanu anonimne.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se u prosincu igralo u Danskoj. Rukometašice su bile apsolutni hit na kraju dosta teške godine, plasirale su se na Svjetsko prvenstvo i ostvarile najveći uspjeh u povijesti ženskog rukometa.

Rukometašice su tako osigurale premije koje bi trebale iznositi oko 20-ak tisuća kuna. No o premijama za sad nema ni riječi, a Rukometni savez je zaokupljen Svjetskim prvenstvom rukometaša koje je počelo u Egiptu.

Index je nakon EP-a rukometašica kontaktirao HRS po pitanju premija.

"Predsjednik je bio u Danskoj i mora sazvati Upravni odbor. Dolaze i blagdani, pa mi je teško reći kad će to biti", rekao nam je tad glasnogovornik HRS-a Drago Ćosić.

Grahovac: Stvarno ne vidim problem

Prošlo je gotovo mjesec dana od završetka prvenstva, a Savez se još nije oglasio o spomenutim premijama, pa smo za komentar danas kontaktirali predsjednika Tomislava Grahovca.

"Ne mogu vam točno reći kad će biti Upravni odbor, ali procedura je takva da on mora donijeti odluku i tad će biti isplaćene premije. To je najnormalnija procedura. Trenutačno smo fokusirani na ovo prvenstvo i puno je događaja u vrlo kratkom vremenu, ali stvarno nema nikakvih problema. Premije će biti isplaćene", rekao je Grahovac i dodao:

"Što se tiče toga da cure nitko nije kontaktirao, koliko znam, one su informirane o procesu. Ne bih se stvarno upuštao u neke rasprave jer stvarno ne vidim nikakav problem. Ova procedura je uobičajena nakon svakog velikog natjecanja i tako će biti i ovaj put."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.