Rusi vraćaju ljepotice u Formulu 1?

 Foto: Getty Images

ORGANIZATOR F1 utrke u Sočiju još uvijek razmišlja da Veliku nagradu Rusije začini ljepoticama.
 
Nakon što je svijet zahvatio trend protjerivanja djevojaka s događaja kao što su autosaloni i utrke Formule 1, a sve uz objašnjenje da se radi o iskorištavanju i podcjenjivanju žena, iz Rusije dolazi potpuni obrat. I to od samog organizatora velikog natjecanja kao što je F1 utrka Velika nagrada Rusije. 
 
 
Šef organizacijskog odbora Dmitrij Kozak ocijenio je inicijativu da se grid djevojke zamjene grid djecom, odnosno mladim karting trkačima,  glupom i nepromišljenom, javlja Russia Today. "Nije normalno da djecu koja se boje vozila dovedete na utrku. Moramo se ponašati kao odrasli", izjavio je u četvrtak Kozak na konferenciji za medije, javlja Interfax. "Djevojke reklamiraju automobile u svim segmentima motosporta, to izgleda atraktivno i odgovara tom sportu. Ako uspijemo postići dogovor, mi ćemo vratiti tu tradiciju. Uostalom, naše djevojke su najljepše", dodao je Kozak.
 
Velika nagrada Rusije na kalendaru je 30. rujna. 
 
 
Podsjetimo, odluka o protjerivanju grid djevojaka je samo jedna u nizu pomalo kontroverznih odluka Liberty Media. Brojni su protivnici ove ideje, a nemali ih dolazi iz kruga hostesa. To nimalo ne čudi s obzirom na ogromnu zaradu koju su ostvarivale u kratko vrijeme. Oglasio se i bivši "šef" F1, 87-godišnji Bernie Ecclestone koji je izrazio nezadovoljstvo ovom odlukom. "Djevojke su bile dio spektakla. Voljeli su ih gledatelji i vozači, pa mislim da ova odluka nema smisla". 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.