SP u rukometu

Rusija i Portugal slavili. Korak su bliže četvrtfinalu SP-a

Foto: EPA

RUSIJA je u drugom kolu druge faze natjecanja na SP-u u Egiptu uvjerljivo svladala Makedoniju rezultatom 32:20.

Sve je bilo riješeno već do 13. minute susreta kada su Rusi poveli rezultatom 7:1. Do kraja poluvremena je prednost narasla na plus 10 (19:9), a Rusija je prvi dio završila još jednom velikom serijom 7:3.

Soroka je predvodio Ruse sa šest pogodaka

U drugom poluvremenu je Rusija samo odradila posao i došla do prve pobjede u drugom dijelu natjecanja. Ono što je za Ruse najvažnije, sada imaju pet bodova i prvi su u skupini pred susrete Egipta i Bjelorusije te Švedske i Slovenije. Makedonija je posljednja u skupini bez bodova i nema ni teoretske šanse za prolazak u četvrtfinale.

Kod pobjednika je Igor Soroka zabio šest pogodaka, dok je kod poraženih isti broj golova imao Filip Kuzmanovski.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Švicarci nisu vodili ni u jednom trenutku utakmice

U isto vrijeme su u drugoj skupini igrali Portugal i Švicarska, a Portugalci su slavili rezultatom 33.29. Iako nisu vodili u nijednom trenutku, Švicarci su se u 55. minuti primakli na gol zaostatka (29:30). Do kraja Portugal nije dopustio iznenađenje te je s tri pogotka zaredom priveo susret kraju.

Kod Portugala je sa sedam pogodaka najbolji bio Victor Iturizza, dok je kod poraženih Švicaraca briljirao sjajni Andy Schmid s 11 golova.

Švicarska je ostala na dva boda i bez šanse za prolazak, a Portugal ima šest bodova i prvi je na tablici pred susrete Francuske i Islanda te Norveške i Alžira. Portugal u posljednjem dvoboju mora dobiti Francusku za prolazak dalje.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.