HRVATSKA - RUSIJA

Ruski izbornik uoči Hrvatske: U čemu je sad problem? Ne razumijem

Foto: EPA

HRVATSKA i Rusija u nedjelju od 15 sati igraju odlučujuću utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Utakmica se igra na Poljudu, a Hrvatskoj je potrebna pobjeda kako bi izborila direktan plasman na Mundijal. Rusiji odgovara i bod.

Nakon 6:0 domaće pobjede na Ciprom ruski izbornik Valerij Karpin rekao je da bi bio zadovoljan s bodom na Poljudu.

"Ne vidim nikakav problem u tome. Svi bismo prije mjesec dana potpisali da budemo u takvoj situaciji. Rekli ste da bi bilo bolje da imamo isti broj bodova kao i Hrvatska prije susreta s njima. Nakon Malte ste napomenuli nepriznati gol Osipenka, inače bismo Hrvatsku sustigli po gol-razlici. I sad nismo po tome bolji, nego po bodovima. U čemu je problem? Ne razumijem. Svatko bi platio da bude u takvoj poziciji."

Novinari su ga pitali je li mu utakmica s Hrvatskom najveća u karijeri?

"Ne znam. Za mene je najintenzivnija utakmica bila kada je Rostov igrao protiv Urala. Tamo je napetost bila veća nego danas."

Karpin je nakon utakmice kritizirao teren u St. Peterburgu na kojem je Rusija razbila Cipar.

"Da budem iskren, teren nije baš najbolje kvalitete. Iznenađujuće je užasan. Nisam primijetio da su gledatelji napustili stadion na poluvremenu. Tek nakon posljednjeg zvižduka sam podigao glavu i vidio da nema nikoga. Ne mogu ništa reći o tome."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.