Ruski klub kažnjava Albanca koji je skandirao protiv Srba

Foto: Profimedia

RUSKI klub Rubin Kazan najavio je da će kazniti svog igrača, reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua jer je skandirao protiv Srba i Makedonaca. Ruski klub najavio je "financijske i disciplinarne sankcije" u službenoj objavi. Daku je nakon utakmice Hrvatske i Albanije poveo skandiranje protiv Srbije i Makedonije. Srpski portal Mondo prenio je da je Daku skandirao: "Pička im materina, Srbima i Makedoncima!"

Iz Rubina su naglasili da u njihovoj svlačionici nema mjesta mržnji jer je to klub u kojem igraju igrači raznih nacionalnosti i rasa. Ne toleriraju se uvrede po nacionalnoj, religijskoj i rasnoj osnovi. Daku je protiv Hrvatske ušao u 85. minuti umjesto Reya Manaja, a u 93. je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Dominikom Livakovićem. Bio je jedan od ključnih faktora albanskog povratka u utakmicu.

Igrao za Osijek, ima tetovažu koja ljuti Srbe

Daku je bivši igrač Osijeka, čiji je član bio od 2018. do 2021. godine. U Osijeku je igrao za drugu momčad, a bio je i na posudbama u Kukësiju, Ballkaniju i Muri. Osijek ga je prošlog ljeta prodao ruskom Rubin Kazanu, a već ranije skrenuo je pozornost tetovažom na leđima.

Daku na leđima ima tetoviran crtež posvećen pokojnom Agimu Ramadaniju Katani, albanskom zapovjedniku Oslobodilačke vojske Kosova, paravojne organizacije etničkih Albanaca koja je tražila neovisnost Kosova od Srbije.

Pored tetovaže piše Katana 138. Ramadani je poginuo na Košarima 1999. godine, a danas se po njemu zove glavna ulica u Prištini, glavnom gradu Kosova. Daku je rođen na Kosovu, a igrao je i za njihovu reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.