S 22 godine prestao je igrati nogomet. U dva mjeseca je zaradio 8.4 milijuna eura

Foto: Instagram

MARIO MOSBOCK nije pretjerano poznato ime u svijetu nogometa. Ovaj 27-godišnji Austrijanac igrao je u karijeri za St. Polten i Wiener Neustadt te je, kao napadač, u 85 nastupa upisao 29 golova i četiri asistencije. No, zadnju utakmicu odigrao je prije pet godina.

Mosbock si je s 22 godine priznao ono što je brojnim nogometašima njegova kalibra bilo teško - da se u životu  od nogometa neće kruha najesti. Mosbock je bio ispodprosječan igrač, nije vidio preveliku budućnost u nogometu i s 22 godine je odlučio prestati igrati. No, Mosbock se odmah bacio na drugu karijeru. 

Poker počeo igrati s 14 godina

"Kako natjecateljski poker izgleda, prvi sam put vidio 2008. godine kad je jedan od njemačkih kanala prikazivao World Series Of Poker. Imao sam 14 godina i odmah sam se zaljubio u tu igru. Uskoro sam otvorio račun na jednom internetskom poker servisu i krenuo igrati", rekao je Mosbock i dodao:

"Prvo sam igrao besplatne turnire pa one za jedan dolar i zaradio sam nekoliko stotina dolara. Onda sam na jednom turniru neočekivano osvojio 14 tisuća dolara i tako je krenulo. Osvojio sam još par turnira, zaradio sam skoro 30 tisuća dolara i, iako sam imao samo 14 godina, povukao sam sav novac."

U dva mjeseca zaradio više od osam milijuna eura

Paralelno s nogometom je redovito igrao poker, ali kad je prestao igrati nogomet, potpuno se posvetio pokeru. Nogomet je igrao rekreativno i istovremeno redao uspjehe u pokeraškoj karijeri. Počeo je jako dobro živjeti od pokera, a ova godina bila mu je najbolja u karijeri. U samo dva mjeseca zaradio je više od osam milijuna eura.

U studenom je prvo pobijedio na GG Poker THR turniru u Monte Carlu, što mu je donijelo 4.2 milijuna eura. Ovog tjedna pojavio se na najvećem turniru godine One Million for One Drop u Wynn Casinu u Las Vegasu. Samo je ulaz koštao milijun dolara, a Mosbock je senzacionalno pobijedio u konkurenciji 17 igrača i osvojio još 4.2 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.