Sin Patricka Kluiverta zabio prvi gol za Ajax

Foto: Getty Images/ Guliver Image

NIZOZEMAC Justin Kluivert danas je u utakmici protiv Excelsiora (1:1) zabio svoj prvijenac za Ajax. Ovaj 17-ogodišnjak pridružio se momčadi Ajaxa ove godine i polako korača očevim stopama. Znanje o nogometu naučio je u školi Johna Cruyffa, Franka Rijkaarda i Dennisa Bergkampa, pa stoga nema sumnje da će ovaj mladi nizozemac ići stopama svog oca. Na desnom krilu slavnog nizozemskog kluba zasada je odigrao 11 utakmica. Prvijenac za slavni amsterdamski klub zabio je u mlađoj dobi nego njegov otac, koji je imao 18 godina kada je poentirao protiv Feyenoorda u utakmici nizozemskog Superkupa.

Riječ je o sinu bivše Ajaxove legende, napadaču Patricku Kluivertu. Najbolje minute stariji Kluivert odigrao je u Ajaxovom dresu s kojim je odigrao tri sezone i zabio 39 golova u 70 ligaških nastupa. U svojoj je karijeri zabio sveukupno 124 gola u 249 odigranih utakmica. Otac Kluivert u povijest se Ajaxa upisao još kao tinejdžer kad je ušao s klupe i u završnici susreta zabio gol koji je odlučio finale Lige prvaka protiv Milana 1995.

Osim za najbolji nizozemski klub svoj doprinos dao mnogim svjetskim klubovima. Nakon Ajaxa, 1997. prelazi u talijanski Milan, zatim u Barcelonu, a igrao je i za Newcastle, Valenciu i PSV. Patrick je posljednje minute u nogometu odigrao u francuskom Lillu. Karijeru je nastavio graditi u nogometu ali kao direktor francuskog PSG-a.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.