Salihamidžićev sin o finalu Lige prvaka: Ne mogu ovo gledati

Foto: EPA, Profimedia

NICK SALIHAMIDŽIĆ (20), sin slavnog nogometaša Hasana i donedavnog sportskog direktora Bayerna, na Twitteru je pisao o finalu Lige prvaka. Podsjetimo, Manchester City je golom Rodrija pobijedio Inter i osvojio prvi europski naslov u klupskoj povijesti. "Nadam se da će Bayern iduće sezone izbaciti City, ne mogu ovo sada gledati", napisao je Nick Salihamidžić u 23:20, odnosno u trenutku kada je City slavio titulu.

Nick Salihamidžić igra na poziciji desnog bočnog igrača. Prošao je Bayernovu školu nogometa pa u ljeto 2022. produljio ugovor do 2025. godine. Prvi dio sezone proveo je u Vancouver Whitecapsima, klubu iz MLS-a. Iako se trebao zadržati godinu i pol, nakon šest mjeseci vratio se u drugu momčad Bayerna, a zatim u siječnju otišao na posudbu u talijanski drugoligaš Cosenzu. Međutim, ondje nije dobio nijednu minutu pa će se sada ponovno vratiti u redove njemačkog velikana.

Hasan Salihamidžić dobio otkaz u Bayernu nakon šest godina

Otac Hasan bio je vezni igrač bogate karijere u HSV-u od 1992. do 1998., zatim je otišao u Bayern i ondje igrao do 2007., da bi ga potom doveo Juventus u kojem je proveo četiri godine. Karijeru je završio 2012. kao član Wolfsburga.

Posljednjih šest godina bio je sportski direktor Bayerna. Dobio je otkaz nakon loših rezultata, koji su gotovo doveli do sezone bez trofeja jer su Bavarci tek u zadnjem kolu osigurali prvo mjesto u Bundesligi, i to zbog kiksa Borussije Dortmund. Salihamidžiću se, među ostalim, zamjerao odnos prema trenerima tijekom posljednje dvije godine.

Najprije su narušeni odnosi s Hansijem Flickom, kojem je obećavao velika pojačanja koja nisu došla. Salihamidžić je potom doveo Juliana Nagelsmanna, ali je i ta suradnja pukla u ožujku ove godine nakon što su iz svlačionice Bayerna počele curiti informacije u javnost.

Thomas Tuchel preuzeo je ekipu i odveo je do 11. uzastopne titule prvaka Njemačke. Neposredno nakon što su igrači bavarskog kluba proslavili naslov, stigla je obavijest da je Salihamidžić razriješen dužnosti.