Sancho mora napustiti Manchester United čak i ako se ispriča

Foto: Profimedia

JADON SANCHO u siječanjskom prijelaznom roku napustit će Manchester United jer je njegov odnos s menadžerom Erikom ten Hagom došao do toga da se ne može popraviti, piše engleski Mirror. Nizozemski stručnjak više ga ne želi u momčadi čak ni ako mu se mladi krilni napadač ispriča.

Sancho nije konkurirao za sastav Uniteda na proteklih devet utakmica, a Ten Hag je 24-godišnjeg reprezentativca izbacio iz svlačionice dok ne primi službenu ispriku zbog istupa u medijima u kojem je optužio trenera da laže kad je njegovo izostavljanje iz momčadi objasnio "problematičnim stavom".

A Mirror sad piše kako je karijera 24-godišnjeg Sancha u Unitedu završena čak i ako se ispriča te da je siječanjski transfer neizbježan, ali igrač svakom utakmicom u kojoj ne sudjeluje gubi na vrijednosti i klub s Old Trafforda teško će dobiti odštetu kakvu je za njega isplatio Borussiji Dortmund na ljeto 2021., kad ga je platio 85 milijuna eura.

Put Saudijske Arabije?

United se nada ponudi iz Saudijske Arabije koja bi ga potpuno oslobodila ikakvih obaveza prema igraču jer bi ga i njegov bivši klub Dortmund i Juventus uzeli na posudbu do kraja sezone, ali uz samo djelomično preuzimanje njegove plaće.

Ten Hag je i ranije inzistirao na rezanju svih veza s igračem koji mu autoritet dovodi u opasnost. Ne samo s Cristianom Ronaldom, s kojim je United raskinuo ugovor nakon intervjua s Piersom Morganom prošle jeseni, nego i u Ajaxu. Prije četiri godine je, podsjeća Mirror, nakon sukoba s Noom Langom stavio veto na njegovu posudbu u Twente pa inzistirao da ga se na ljeto proda u Club Brugge.