Sandra Elkasević kritizirala ideju sprinterske legende: Trebamo poštovati bacače

Foto: EPA, Profimedia

DVOSTRUKA olimpijska pobjednica u bacanju diska, Amerikanka Valarie Allman, oštro je kritizirala legendarnog američkog sprintera Michaela Johnsona koji je najavio seriju atletskih mitinga bez skakačkih i bacačkih natjecanja. Četverostruki američki olimpijski pobjednik nedavno je najavio pokretanje Grand Slam Track Leaguea, novog ciklusa s četiri mitinga koji bi trebao startati od 2025. godine i na kojem neće biti skakačkih niti bacačkih disciplina.

"Grand Slam će podići naš sport na nove visine", poručio je 56-godišnji Johnson početkom lipnja. "Mitinzi će sadržavati vrlo ekskluzivnu skupinu najboljih, najbržih i najpopularnijih sportaša na svijetu", dodao je Amerikanac. Četiri trkačka mitinga imala bi ukupni nagradni fond od 12 milijuna eura, a Johnson smatra da se ostale discipline ne bi mogle održavati zbog vremenskog ograničenja.

Allman kritizirala Johnsonovu ideju

Njegova najava izazvala je oštre kritike američke bacačice diska koja je u Parizu osvojila svoje drugo uzastopno olimpijsko zlato nakon slavlja u Tokiju. "Naše natjecanje pokazalo je da su bacačke discipline sastavni dio atletike i da ih treba prihvatiti s više entuzijazma", rekla je 29-godišnja Amerikanka.

"Mislim da su neka od ovih novih natjecanja koja su stvorena definitivno obeshrabrujuća. Mislim da u svim događajima, posebno u bacanjima, postoji uzbuđenje", dodala je Allman.

Sandra Elkasević također protiv Johnsonove ideje

Stavove Valarie Allman podržala je hrvatska olimpijka Sandra Elkasević, vlasnica dva olimpijska zlata iz 2012. i 2016. te pariške bronce osvojene u ponedjeljak.

"Najviše uzbuđenja je na terenu jer imate jednoipolsatnu ili dvosatnu borbu između najboljih bacača diska, najboljih troskokaša, najboljih skakača s motkom. Mislim da bismo trebali poštovati bacače i sve atletske događaje", rekla je Elkasević.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.