Atletika

Sandra Perković: Bila sam psihički slomljena

Foto: Pixsell

SANDRA Perković je uvjerljivo slavila na 70. Hanžekovićevom memorijalu. Prije natjecanja je obećala rezultat blizu 65 metara, a već u drugoj seriji je to i ostvarila. Dobacila je do 64.67 metara što je bilo dovoljno za pobjedu.

Sandri je u rodnom Zagrebu današnji trijumf bio već deveti u karijeri.

"Jako sam zadovoljna devetom pobjedom i što sam ove godine uopće bacala na Hanžeku. Sretna sam što je sezona završila pozitivno i nadam se da će sljedeće sezone organizatori svugdje početi održavati mitinge", započela je Sandra koja se još privikava na prazna gledališta uslijed koronavirusa.

Doduše, danas ju je s tribina bodrilo 700 gledatelja.

"Zadnje natjecanje je bilo puno gledatelja, a danas je nekako bilo tužno. Ljudi su prošlih godina vrištali iz sveg glasa, a sad je sve bilo tiho. Ovaj koronavirus nam je napravio puno štete. Nadam se samo da će nam tribine opet biti pune", iskreno je poručila najbolja hrvatska sportašica.

Ona je skoro šest mjeseci bila bez natjecanja zbog pandemije koronavirusa. Da je sve bilo u redu, danas bi vjerojatno slavila medalju s Olimpijskih igara, ali na to će pričekati još godinu dana.

"Jako težak je psihički trenutak. Spremate se četiri godine za Olimpijske igre i moram priznati da su misli već bile u Tokiju. Bila sam spremna, pa onda u izolaciji, pa opet počela trenirati i ostavilo je to sve traga na mene", priznala je Perković koja je ipak zadovoljna što se s Hanžekom sve nekako počelo vraćati u normalu.

"Sretna sam da sam se uspjela vratiti natjecateljskom ritmu. Krug je danas bio loš, ne znam zašto je bilo tako jer kada smo ga ostavili prije tri tjedna, bio je dobar."

Sandra se osvrnula i na izbacivanje bacanja diska iz programa Dijamantne lige. Zbog toga je ove sezone imala osjetno manje natjecanja od ostalih atletičara.

"Ne sviđa mi se sustav. Ne volim što izbacuju natjecanja općenito, ne samo bacanje diska. Ne smijemo deklasirati discipline i mislim da bi trebalo isto tretirati sve atletičare. Svi bi se trebali boriti u najjačoj konkurenciji. Ja mogu sugerirati samo ono za što mislim da je najbolje", poručila je pobjednica Hanžeka koja je već okrenuta 2021.

"Nadam se da će biti olimpijska godina. Moram dobro otvoriti sezonu, ali sada ću se prvo odmoriti dva do tri tjedna, onda lagano krenuti u trening i usredotočiti se na Svjetsko i Europsko prvenstvo, a onda i Olimpijske igre u Tokiju."

Pročitajte više