Sandra Perković mora spavati ako želi rekord u Riju

Foto: Tag Heuer  

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ protestira zbog satnice na Olimpijskim Igrama u Riju. Sporan je raspored u ženskom disku. Svaka minuta je važna, jer Sandra Perković u Brazilu želi srušiti olimpijski rekord od 72,30 m Njemice Martine Hellmann iz Seula 1988 i dakako, obraniti londonsko zlato. To neće moći bez kvalitetnog odmora, a prema rasporedu ostaje joj svega 12 sati između večernjih kvalifikacija i finala koje je odmah iduće jutro. 

Naša krovna atletska organizacija, pišu Sportske novosti, ala je pismo predsjedniku Svjetske atletske federacije Sebastianu Coeu i zamolila za izmjenu rasporeda jer "trenutni raspored predviđa manje od 12 sati odmora između vremena kvalifikacija i finala ženskog bacanja diska".

Kada se uračuna vrijeme potrebno za doping test, mix zonu i prijevoz do Olimpijskog sela uz sve moguće kontrole, nekim će sportašicama ostati svega osam sati odmora. Povećavaju se i mogućnosti za ozljede, upozoravaju iz HAS-a. 

Kvalifikacije ženskog diska na rasporedu su 15. kolovoza u 20.30 skupina A, a tek u 21.50 skupina B. Finale je na rasporedu 16. kolovoza od 11.20 sati.

Sandra Perković priprema se u Medulinu. Pozdravlja inicijativu HAS-a, ali spremna je na sve.

"Ako nakon kvalifikacija dohvatim krevet  u ponoć, moram ustati u pet ujutro. Ne znam je li pametno spavati. Ali i nespavanje nije pametni. Vidjet ćemo. Znam samo da se rekord koji želim srušiti nije bacio u 11 ujutro", kazala je za SN. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.