ATLETIKA

Sara Kolak sedma u finalu Svjetskog prvenstva

Foto: EPA

OLIMPIJSKA  pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, zauzela je sedmo mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi s hicem od 62,28 metara.

Kolak je 62,28 metara bacila u petoj seriji, no u Dohi nije bila na razini svojih mogućnosti jer se i u finale kvalificirala tek kao 11. Da je Sara bacila najbolji ovosezonski hitac od 66,42 metra, u Dohi bi bila srebrna, no cijelu prošlu sezonu propustila je zbog ozljede i nije u najboljoj formi.

Ludbrežanka je ponovno loše otvorila natjecanje jer je u prvom hicu bacila 58,22 metra i nakon prve serije je zauzimala sedmo mjesto. U drugom pokušaju Sara je bacila 62,22 metara, što ju je odvelo na petu poziciju, a u trećem 60,93, ali je sa sedmim mjestom ipak osigurala nastup među osam najboljih i tri dodatna pokušaja.  

Četvrti hitac Kolak otišao je previsoko i prekratko (57,09), u petom je Kolak bacila dotad najbolje - 62,28 metara, no nije napredovala u poretku. U posljednjem pokušaju Sara je bacila najkraće u Dohi - 56,21.   

Kolak je vlasnica hrvatskog rekorda (68,43), a ove sezone je bacila 66,42 metra. Na prošlom SP-u u Londonu prije dvije godine Sara je bila četvrta.

Zlato je uzela Australka Kelsey Lee Barber i to u posljednjoj seriji, kada je bacila 66.56 metara i s četvrtog mjesta došla do naslova svjetske prvakinje, dok su srebro i bronca pripale Kineskinjama - Shiying Liu (65,88) i Huihui Lyu (65,49) 

Svjetska rekorderka Barbora Špotakova zauzela je tek deveto mjesto sa skromnih 59,87. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.