Saudijci u opasnosti od nove "petarde"

Foto: Peter Powell/EPA

Susretom u 17 sati iz Rostova na Donu može se riješiti situacija u skupini A. Urugvaj ima priliku slavljem protiv Saudijske Arabije izboriti drugi krug i povući domaćina Rusija sa sobom.

Urugvaj je jedvice prešao prvu prepreku. Kasnim golom Gimeneza uzeli su sva tri boda protiv oslabljenom Egipta i pozicionirali se prema drugom krugu. Za to će morati slaviti protiv Saudijske Arabije, najslabije reprezentacije na prvenstvu ako je suditi prema prikazanom. Cavani, Suarez i društvo nisu bili rasploženi protiv Egipta, no danas bi mogli proraditi. Pogotovo jer Suarez 100. put istrčava u nacionalnom dresu. A ukoliko je suditi prema njegovim suigračima, nisu nimalo zabrinuti promašajima svojeg najboljeg igrača: "Vratit će se Luis još jači, a srećom imamo ekipu punu dobrih igrača koji mogu uskočiti, poput Gimeneza", riječi su Guillerma Varele.

Saudijci su imali malih problema sa slijetanjem aviona u Rostov. Prema riječima službenih osoba ptica je uletjela u jedan od motora pritom ga zapalivši. No, sve je prošlo u najboljem redu i očekuje ih drugi nastup, protiv još jačeg protivnika nego što je Rusija. Imaju povijest loših prvih utakmica na velikim natjecanjima, sjetimo se samo poniženja iz Sappora i poraza od 8-0 protiv Njemačke. No, druga i treća utakmica uglavnom su bile bolje i na tome grade optimizam, svjesni kako je njihova šans aza prolazak malena, ali dojam još mogu popraviti.

Potencijalne postave:

Urugvaj (4-4-2): Muslera; Caceres, Godin, Gimenez, Varela; Arrascaeta, Vecino, Betancur, Nandez; Cavani, Suarez

Saudijska Arabija (4-1-4-1): Al-Mayoof; Al-Burayk, Hawsawi, Hawaswi, Shahrani; Otayf; Shehri, Jassam, Faraj, Dawsari; Sahlawi

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.