Savo Milošević: Ja sam kriv

Foto: Profimedia

DEBAKLOM za Bosnu i Hercegovinu završila je utakmica protiv Portugala u Zenici (5:0) u kvalifikacijama za Euro. Nakon blamaže odgovornost i krivnju preuzeo je Savo Milošević, novi izbornik domaćina.

"I mene je iznenadio ovakav debakl"

"U svakom slučaju moram priznati da je i meni sve ovo iznenađenje. Ja sam najveći krivac za ovo danas. Fizički im nismo mogli parirati. Oni su druga razina, ali to nema veze s nama, mi nismo bili na maksimumu. Ne znam zbog čega. Do prije tri dana je izgledalo sve dobro, ali očigledno nemamo energije za dvije utakmice u tri dana. Rano su dali gol i već uđete na startu s negativnim rezultatom. Rekao sam momcima koliko god da je teško, drugo poluvrijeme se odigralo na karakter i možda su zaradili za nešto bolje u budućnosti. Trenutno ne možemo biti razina Portugala", izjavio je izbornik BiH nakon potopa i dodao:

"Drugačiji su bili zahtjevi nego za Lihtenštajn, ali sve se srušilo u trećoj minuti, cijeli naš model igre. Energični i fizički nismo mogli. Nismo stizali ni faul napraviti i teško je pričati o modelu igre koji smo htjeli pokazati jer nismo bili u situaciji da uopće odigramo nikakav sistem."

"Kriv sam, i to za dvije greške"

Milošević je detaljno rekao što je skrivio: "Poraz je težak, a igra još gora. Odgovornost i krivica su na meni. Energetski i fizički manjak je opet moja odgovornost jer je trebalo četiri-pet novih igrača. Drugi razlog je opet moja odluka da malo više stojimo u riziku jer je ostala neka šansa u grupi. Mi nemamo veznog igrača s defenzivnim karakteristikama tako da su sve odluke bile moje i bio sam svjestan rizika. Cimirota i Pjanića smo žrtvovali na ovoj poziciji. Zbog toga nam je defenzivna linija na vjetrometini."

Izbornik BiH sada će momčad pripremati za baraž: "Vraćamo se na to da moramo naredne dvije utakmice kvalifikacija, protiv Luksemburga i Slovačke, gledati kao pripreme, ali ovakve utakmice kao večeras otvore dosta problema."