Esport

Schmeichel i Akinfejev ispred Subašića u FIFA-i 18

Foto: EPA-EFE

EA Sports je objavio najboljih 18 igrača drugog kruga Svjetskog prvenstva u Rusiji koji će dobiti nove i bolje kartice u igri. Među odabranima našao se samo jedan Hrvat. Dok povijesna predstava Subašića nije bila dovoljno impresivna za EA Sports pa su tako od golmana odabrani Schmeichel i Akinfejev, strijelac odlučujućeg penala u utakmici između Hrvatske i Danske Ivan Rakitić pronašao je svoj put među 18. 

>Je li videoigra tajna uspjeha engleske reprezentacije?

>Evo koji igrači su nagrađeni u FIFA-i 18 nakon prvog kola Svjetskog prvenstva

Nove Festival of FUTball kartice i službeno su objavljene. EA Sports ih objavljuje nakon svakog kruga natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon grupne faze među 18 najboljih nije se našao niti jedan Hrvat iako je Hrvatska odigrala odlično. Moguće je da EA Sports čuva nešto posebno za Luku Modrića, koji je jedan od kandidata za osvajanje Zlatne lopte. 

Među 18 igrača koji su obilježili osminu finala Svjetskog prvenstva ušla su očekivana lica poput Mbappea, Cavanija i Neymara. Ipak, najvišu ocjenu, čak 99, dobio je Luis Suarez za predstavu protiv Portugala. Je li to bilo baš za najvišu ocjenu neka svatko prosudi za sebe. Od golmana su nagrađeni Schmeichel i Akinfejev, a Subašić je izostavljen iako je najzaslužniji za prolaz Hrvatske u četvrtfinale. Suba je s tri obranjena penala u raspucavanju ušao u povijest, ali ne i na popis EA Sportsa. Po broju nagrađenih igrača predvode Francuzi i Urugvajci s po tri igrača. 

Veznjak Barcelone i hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić, koji igra turnir života, dobio je novu karticu s ukupnom ocjenom 93 što mu je najviša ocjena u igri dosad. Raketa tako ostaje jedan od najboljih veznjaka u World Cup modu u FIFA-i 18, ali i cijelom Ultimate Teamu. Igrači FIFA-e ga posebno vole jer po ocjenama Rakitić nema slabu točku dok većina ostalih ima jasne nedostatke ili u obrambenoj ili napadačkoj fazi igre, ovisno o veznjaku. 
Screenshot: EA Sports