KRIMINAL U SPORTU

Scholes kažnjen zbog klađenja. Jedna oklada nasmijala mnoge

Foto: Guliver Image/ Getty Images

PAUL SCHOLES bio je optužen da je uložio novac na 140 utakmica u razmaku od 17. kolovoza 2015. do 12. siječnja 2019. godine.

Engleski FA ga je upozorio te mu poručio da ubuduće pazi na stroga pravila, a kažnjen je i novčano s osam tisuća funti. Bivša zvijezda Manchester Uniteda danas je jedan od suvlasnika niželigaša Salford Cityja.

"Ispričavam se. Razumijem i u potpunosti prihvaćam kaznu. Bila je to iskrena greška, vjerovao sam da ne radim ništa što narušava pravila. Mislio sam da nije problem što se kladim na utakmice klubova s kojima nemam nikakve veze. Ipak, shvatio sam da to nije slučaj i trebao sam se s tim upoznati na vrijeme", poručio je Scholes.

Kladio se na svog prijatelja Nevillea koji je izgubio 7:0

Među razlozima zbog kojih je kažnjen, FA je naveo da se kladio na osam utakmica Uniteda kada su Giggs i Butt bili u klubu. Kladio se i da će Valencia pobijediti Barcelonu (Katalonci su tada slavili s visokih 7:0), kada je Šišmiše vodio Gary Neville, te je uložio novac i na ishod osam utakmica FA kupa nakon što je Salford ispao iz tog natjecanja.

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda ove sezone okušao se i u ulozi menadžera, vodio je engleskog niželigaša Oldham, ali je ta epizoda završila nakon samo 31 dan. Također, vlasnik je i dijela dionica Salford Cityja koje je kupio s Garyjem i Philom Nevilleom, Ryanom Giggsom i Nickyjem Buttom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.