SLOMLJENI, ALI PONOSNI Ovo je katastrofa, ali Hrvatska je izgledala kao momčad!

Foto: Hina

NITKO ne može objasniti kako je Hrvatska u utakmici generacije ispustila osam golova prednosti i svjetsku medalju. Tuga je slomila hrvatske igrače nakon utakmice sa Slovenijom i tragičnog poraza. Tražili su riječi, ali uzalud.

Luka Šebetić zabio je pet golova, bio je raspoložen, no to nije pomoglo Hrvatskog u borbi za broncu. Posljednjih 15 minuta nismo postojali na terenu. Izbornik Željko Babić rekao je da su igrači bili potpuno mrtvi. Ali ipak, kada se u pitanju medalja, teško je objašnjiv njihov potpuni raspad.

"Prazan sam. Ne znam, smijem se, a plakao bih. Teško je nakon ovakve dvije utakmice. Bili smo na pragu nečeg jako lijepog, vodili smo čak i sedam razlike, bili dominantni. Ne mogu opisati koliko mi je žao što smo izgubili ovaj susret", rekao je Šebetić.

Hrvatska je pala u posljednjih 10 minuta, a desni bek, kao ni ostatak momčadi, nema odgovor zašto se to dogodilo.

"Bili smo moćni na terenu, a onda nas je dostigao umor. Ovo nam je deveta utakmica. Dođeš u hotel u ponoć nakon produžetaka i naravno da je to otežavajuća okolnost. Mi smo odigrali odličnih 50 minuta i onda smo zaspali. Teško mi je to prihvatiti. Svaka čast Slovencima na bronci. To je život, to je sport i treba ići dalje", zaključio je Šebetić.

Imali smo sve u svojim rukama 

Vratar Hrvatske Ivan Stevanović napravio je svoj dio posla, skinuo je ključne lopte i gradio prednost Hrvatske. Slovenija je na koncu slavila s 31:30 te priredila senzaciju.

"Ma, ovo je katastrofa. Imali smo osam razlike i sve u svojim rukama. Slovenci su cijelo vrijeme igrali istu igru i prednost nam se smanjivala. Jednostavno, nismo u napadu mogli zabiti gol i u ključnim trenucima smo odreagirali loše. No, tako je kako je", zaključio je Stevanović nakon bolnog poraza od susjeda u Parizu.

Željko Musa osvojio je navijače borbenošću u posljednjim utakmicama. Nakon sinoćnjeg poraza on je bio ponosan na suigrače. 

"Preponosan sam kako smo se borili. Ne mogu objasniti što se dogodilo, pad koncentracije ili umor. Teško nam je, ali psihički i fizički očito nismo mogli više. Ipak, djelovali smo na turniru kao prava momčad i na to sam ponosan" 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.