Seedorf novi kamerunski izbornik, Kluivert prvi pomoćnik

Foto: EPA

PROSLAVLJENI nizozemski nogometaš Clarence Seedorf (42) imenovan je novim izbornikom kamerunske reprezentacije, objavio je u subotu kamerunski ministar sporta Ismael Bidoung Kpwatt.

Clarence Seedorf na izborničkoj funkciji naslijedio je Huga Broosa (66), Belgijanca koji je smijenjen početkom prosinca protekle godine jer se s Kamerunom nije uspio kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Asistirat će mu Patrick Kluivert (42), sunarodnjak i bivši suigrač. 

Prvi zadatak nizozemskog dvojca bit će pokušaj obrane kontinentalnog prvaka na domaćem terenu početkom sljedeće godine.

Tijekom igračke karijere Clarence Seedorf osvajao je Ligu prvaka u dresu Ajaxa, Milana i Real Madrida. Međutim, tijekom dosadašnje kratkotrajne trenerske karijere nije imao previše uspjeha u Milanu, Shenzhenu i Deportivo de La Corune.

Patrick Kluivert također je imao bogatu igračku karijeru kao centarfor Ajaxa, Barcelone i Milana. Tijekom 2016. i 2017. godine obnašao je dužnost sportskog direktora u Paris Saint-Germainu. Samostalnu trenersku funkciju gradio je u Twenteu i Ajaxu kao trener mlađih uzrasta. U radu nizozemske reprezentacije bio je uključen kao pomoćnik Louisa van Gaala od 2012. do 2014. godine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.