Šef srpskog vaterpola: Bukić nas ne zanima. Dosta je bilo napada na našu djecu

Foto: Screenshot

NAPAD splitskih huligana na sportaše vaterpolskog kluba Crvena zvezda udarna je tema u Hrvatskoj i Srbiji proteklih dana.

> "Ne možemo udovoljiti Srbima. Ovo je znak da izlaze iz lige"

Kraj regionalne lige?

Vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu u kafiću na splitskoj Rivi, gdje su došli na piće uoči utakmice s Mornarom. Utakmica regionalne lige do daljnjeg je odgođena.

Napadači su prepoznali zvezdaše po klupskim obilježjima, tražili su da skinu Zvezdine trenirke, a potom ih verbalno i fizički napali.

Napad se dogodio u subotu, a jučer je u Srbiji održan sastanak rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije i svih srpskih klubova, sudionika Regionalne vaterpolo lige, a to su Crvena zvezda, Partizan, Šabac, Radnički, Vojvodina, Nais i Valjevo.

Glavni zaključak tog sastanka je da srpski klubovi do kraja ove sezone ne žele gostovati u Splitu ni u mjestima koja su od Splita udaljena do 200 kilometara.

Perica Bukić je u ime HVS-a poslao priopćenje kao odgovor na odluku srpskih klubova. Bukić je rekao kako ne može prihvatiti uvjete srpskih klubova i dodao je da se boji da ova odluka znači kraj Regionalne lige u vaterpolu.

''Na žalost, odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može se iščitati jedino kao njihovo odustajanje od RVL. Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati njihovo službeno očitovanje'', napisao je Bukić u priopćenju HVS-a.

Danas se oglasio i prvi čovjek VSS-a Viktor Jelinić koji je rekao da dopis srpskih klubova nije upućen Bukiću i HVS-u, već organizatorima Regionalne lige.

"Nismo mi uputili pismo kolegama iz Hrvatske već Upravnom odboru i Povjerenstvu lige. U Upravnom odboru su predstavnici svih saveza, klubova i voljeli bismo čuti i njihovo mišljenje. Ne želim ništa prejudicirati", tvrdi prvi čovjek srpskog vaterpola pa dodaje:

"Hrvatski savez je reagirao kako je reagirao. Puno mi je važnije da se u priču uključio i LEN, iako nema nikakve nadležnosti nad ovim natjecanjem. Što bi bilo da se ovo dogodilo, a da je LEN bio nadležan? Prelazili smo preko nekih stvari. Skidali su nam šarafe na kotačima autobusa, napadnuta su djeca u Zagrebu… Sad smo samo tražili da ne igramo u Splitu i okolici. HVS je sebi uzeo za pravo da oni presuđuju, a mi zapravo samo čekamo stav Upravnog odbora lige. Više ne želimo tolerirati takve događaje, jer su protiv sporta, ali i, što je važnije, ugrožavaju sigurnost sportaša."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.