BORBA ZA EURO 2020.

Seferović zakomplicirao stanje u skupini D, Gibraltar umalo do senzacije

Foto: EPA

GUŽVA u skupini D i neizvjesnost do samog kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Švicarska je večeras pobijedila Irsku kod kuće s 2:0 i tako značajno zakomplicirala stvari u skupini te je gotovo nemoguće predvidjeti koje će dvije ekipe zauzeti prve dvije pozicije na kraju. Da je Irska kojim slučajem večeras slavila, dosta toga bi se riješilo, ovako je situacija ostala otvorena.

Switzerland - Ireland Live Score

Švicarci su igrali pod velikim pritiskom i uspjeli su doći do pobjede ponajviše zahvaljujući golu Harisa Seferovića u 16. minuti. Dobio je ubojiti golgeter loptu i ljevicom je pogodio tik uz stativu. Utakmica je mogla otići u jednom smjeru nakon crvenog kartona Seamusa Colemana u 76. minuti. Igrao je rukom branič Evertona, dobio drugi žuti karton, a Ricardo Rodriguez imao je prigodu s bijele točke riješiti sve dileme.

Nije to uspio jer mu je Darren Randolph obranio udarac s bijele točke i pobrinuo se za dramu u samoj završnici. Irci su s igračem manje barem probali do boda, ali su Švicarci ipak stigli do novog gola i potvrde pobjede. Zabio je Fernandes u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Švicarci ovako imaju 11 bodova nakon šest utakmica, Danska ima 12, a Irska također 12, ali poslije sedam utakmica. Ukupno će svaka reprezentacija odigrati osam, što znači da tek slijede najveća uzbuđenja u ovoj skupini.

Švicarska kod kuće čeka Gruziju i ide u goste Gibraltaru te ima gotovo sigurnih 9 bodova, tako da ni Irci ni Danci neće biti u dobroj situaciji.

Gibraltar je danas bio blizu senzacije i osvojenog prvog boda u kvalifikacijama, ali je Gruzija ipak u finišu uspjela pobijediti s 3:2 (2:0) i tako uzeti sva tri boda.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.