Senzacija hrvatskog trenera. Odveo debitanta do osmine finala Azijskog kupa

Foto: Profimedia

OSMINU finala Azijskog nogometnog prvenstva iz skupine A su izborili domaćin prvenstva Katar te reprezentacija Tadžikistana. Katar je i prije posljednjeg kola izborio prolaz među šesnaest najboljih, a prvo mjesto je potvrdio novom, trećom pobjedom. Također, Katar nije primio ni jedan pogodak u tri utakmice, a za kraj je s minimalnih 1:0 pobijedio Kinu. Jedini pogodak dao je Hassan Al Haydos u 66. minuti, krasnim volej-udarcem s 20 metara.

Hrvat odveo Tadžikistan u osminu finala

Kao drugi u skupini dalje ide Tadžikistan, reprezentacija koju vodi hrvatski strateg Petar Šegrt. U zadnjem kolu Tadžikistan je pobijedio Libanon 2:1 premda je do 80. minute gubio 1:0 zahvaljujući pogotku bivšeg igrača Hajduka Bassela Jradija. Tadžikistan je tako u svom debitantskom nastupu na Azijskom kupu izborio osminu finala.

Dotad su Tadžikistanu dva gola poništena nakon VAR provjera, ali je Libanon imao igrača manje od 56. minute kada je isključen Al Zein. Preokret su kreirali Umarbajev, koji je u 80. minuti lijepo pogodio iz slobodnog udarca za 1:1, te Hamrokulov koji je u 92. minuti fantastično pogodio s desetak metara glavom, okrenut leđima prema suparničkim vratima.

Katar je prvi s devet bodova, a drugi Tadžikistan s četiri boda. Kina mora čekati kraj svih skupina te se nadati da će biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije koje prolaze dalje, dok je posljednje mjesto u skupini A, s jednim bodom, zauzeo Libanon.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.