Sep prije trećeg profi meča: "Odrekao sam se zarade radi što boljeg protivnika"

Foto: FFC

HRVATSKI poluteškaš Hrvoje Sep u subotu, 21. listopada, u austrijskom gradu Linzu nastavlja profesionalnu boksačku karijeru trećom borbom u šest mjeseci. Baš kao i prilikom svoga debitantskog nastupa među profesionalcima u travnju u Ljubljani, Sep je ponovno dobio priliku nastupiti pod okriljem jedne od najvećih europskih borilačkih promocija Final Fight Championshipa.

Sepov će treći suparnik biti Levan Luhutašvili, gruzijski poluteškaš koji je nokautirao svu četvoricu svojih dosadašnjih suparnika. Radi se o snažnom i ambicioznom 22-godišnjaku koji će sasvim sigurno biti dosad najteži Sepov izazov. Zanimljivo je napomenuti da za razliku od prethodna dva nastupa, već spomenutog u Ljubljani i lipanjskog u Parizu, 31-godišnji izdanak zagrebačkog BK Leonardo u Linzu na eventu FFC 30 neće zaraditi ni lipe!

"Naravno, novac mi nije nebitan, ali trenutačno mi je važnije uložiti sve raspoložive resurse u svoju karijeru. Kako bi me s druge strane ringa čekao što bolji suparnik, odlučio sam u Linzu boksati besplatno, bez ikakve naknade. Jedino pobjedama protiv kompetitivnih boksača, a takvi me izbjegavaju ili traže mnogo novca, mogu brzo napredovati na međunarodnim ljestvicama i kasnije očekivati unosne mečeve", objasnio je Sep svoj nesvakidašnji potez.

Cijenjena boksačka mrežna stranica boxrec.com Luhutašvilija trenutačno rangira kao drugog najboljeg gruzijskog poluteškaša, pa bi pobjeda u TipsAreni hrvatskom boksačkom olimpijcu iz Rio de Janeira jamčila skok na ljestvicama.

"Hrvoje nije postavljao nikakve posebne uvjete dok smo dogovarali ovu borbu, tražio je samo da mu pronađemo dostojnog suparnika ili barem nekoga tko će izdržati više od jedne runde. Kad smo pronašli Luhutašvilija i shvatili da traži previše, Hrvoje se odmah odrekao svoje zarade. Malo je sportaša koji su spremni na takva odricanja i koji su tako uvjereni u svoj uspjeh",  rekao je Sepov trener i menadžer Leonard Pijetraj.

Već u ponedjeljak, 23. listopada Sep i trener Pijetraj uputit će se u Kanadu na nastavak priprema za mečeve koji hrvatskog poluteškaša očekuju do kraja godine.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.