Šest igrača napušta Dinamo, Hodžić donosi najveću zaradu

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

ŠEST igrača trebali bi uskoro napustiti Dinamo. Hrvatski prvak priprema se za veliki uzvrat play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Young Boysa na Maksimiru (utorak, 21 sat) te želi iskoristiti sjajnih 1:1 iz Švicarske. Međutim, osim utakmice Zagrepčani rade i na izlaznim transferima.

Armin Hodžić na korak je od odlaska u MOL Vidi za 2,4 milijuna eura, a napadača u Mađarskoj čeka plaća od 600 tisuća eura. Igrač iz Sarajeva do sada je odigrao 111 utakmica i zabio 51 gol, uz sedam asistencija za Dinamo.

Sljedeći na redu je Ivan Fiolić, koji bi u sljedećim danima trebao potpisati za Genk. Belgijski klubovi posljednjih sezona dovode veliki broj igrača iz HNL, a Fiolić će popuniti hrvatsku koloniju u Jupiler ligi. Folić je 55 puta nosio dres Dinama te zabio šest golova, uz devet asistencija.

Jan Lecjaks nedavno je prebačen u B momčad Dinama i na njega trener Nenad Bjelica ne računa. Čeh, koji je skupio 29 mečeva (jedan gol i tri asistencije) trebao bi sezonu nastaviti u Lokomotivi, za koju će igrati na posudbu, kakvim već godinama svjedočimo kada su u pitanju dva zagrebačka kluba. No, tu nije kraj, naprotiv.

S njim će krenuti i Luka Menalo, koji nema što tražiti pored Mislava Oršića i Izeta Hajrovića, a treba mu minutaža poslije svega tri odigrana susreta u modrom dresu.

Pred odlaskom je i Tongo Doumbia, samo se ne zna kamo ide. Međutim, on je višak pored kapetana Arijana Ademija, Ivana Šunjića i povratnika nakon ozljede Nikole Mora, pa je rastanak sasvim logičan slijed događaja. Bivši igrač Wolverhamptona upisao je 32 nastupa za Dinamo, uz po gol i asistenciju. 

Spomenuta petorica će sigurno otići s Maksimira, a to bi mogao uraditi i Amir Rrahmani (32 utakmice za Dinamo, jedan gol i tri asistencije). Njega želi danski Bröndby i pregovori su u tijeku. Ali za razliku od ostalih njegove šanse da ode su polovične. U slučaju odlaska Dinamo bi zaradio, a ako ostane svakako bi bio opcija više za Bjelicu u napornoj sezoni, u kojoj hrvatskog prvaka čekaju tri fronta - HNL, Kup i Europa (Liga prvaka ili sigurno Europa liga). 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.