Shearer: Sve je lakše kad imate briljantnog Modrića

Foto: EPA

LIVERPOOL je golovima Darwina Nuneza i Mohameda Salaha vodio 2:0 protiv Real Madrida u njihovoj prvoj međusobnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, no na kraju je izgubio 5:2. Real je preko dvostrukog strijelca Viniciusa Juniora do kraja prvog poluvremena izjednačio na 2:2, da bi na početku drugog Luka Modrić iz slobodnog udarca asistirao za Edera Militaa, koji je glavom pogodio za 3:2 i potpuni preokret.

Legendarni engleski napadač Alan Shearer ovako je za BBC komentirao Modrićevu asistenciju, Militaov pogodak i reakciju igrača Liverpoola: "Znao sam da će biti opasno, ali nisam mislio da će Eder Militao dobiti ovako čistu priliku zabiti glavom. Igrači Liverpoola samo stoje. Modrić je odlično ubacio u sredinu, ali Liverpool je primio jeftin gol. Kipovi bi se više kretali od braniča Liverpoola."

Real na tome nije stao, već je dvama golovima Karima Benzema došao do uvjerljive pobjede i tako stvorio teško dostižnu prednost. Shearer je kasnije ponovno komentirao Real i Modrića. Rekao je: "Vidjeli ste što znači vjerovati u svoje sposobnosti i upute koje vam je dao trener.

Sve je lakše kada imate briljantne igrače Viniciusa i Modrića te Benzemino znanje, povezano s mladošću Eduarda Camavinge. Ovo je Real koji ima iskustvo igranja na najvišoj razini. Kaznili su Liverpool u ovoj utakmici."