Šibenik dao otkaz Cvitanoviću i vratio trenera s početka sezone

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MARIO CVITANOVIĆ (47) više nije trener Šibenika, objavio je hrvatski prvoligaš. "Ovim putem vas obavještavamo kako Mario Cvitanović s današnjim danom prestaje obnašati dužnost glavnog trenera prve momčadi HNK Šibenik. Klub sa Šubićevca zahvaljuje se Mariu na uloženom radu i trudu te mu želi puno sreće u poslovnoj i privatnoj budućnosti", stoji u objavi Šibenika.

Par minuta kasnije Šibenik je objavio i ime novog-starog trenera, a to je Damir Čanadi. Cvitanović je momčad Šibenika preuzeo krajem rujna 2022. godine, naslijedivši upravo Čanadija, koji je na klupi bio malo više od tri mjeseca. Dakle, Cvitanović je trener Šibenika bio četiri mjeseca, od čega se hrvatsko prvenstvo jedan mjesec nije igralo zbog Svjetskog prvenstva u Kataru.

[DOBRODOŠAO ČANADI] Novi trener prve momčadi HNK Šibenik u nastavku sezone bit će Damir Čanadi. #hnkšibenik #mojgradmojklub #tijedinitinajbolji

Objavljuje HNK ŠibenikUtorak, 31. siječnja 2023.

Šibenik je promijenio vlasnika

Podsjetimo, Šibenik je sredinom siječnja dobio novog vlasnika, kada je američki Hrvat Marino Jurić prodao dionice njemačkom Hrvatu Željku Karajici. Karajica je s bratom Tomislavom vlasnik agencije Sport Entertainment, koja zastupa niz nogometaša i igrače američkog nogometa, a menadžer je i najboljeg hrvatskog boksača, Filipa Hrgovića.

Karajica je i vlasnik Austrije iz Klagenfurta i berlinske Victorije te mu je, čini se, smjena Cvitanovića i vraćanje Čanadija prvi konkretan potez u klubu. Šibenik se nalazi na devetom mjestu SuperSport HNL-a te ga do kraja sezone očekuje borba za ostanak. Posljednja Gorica ima devet bodova. Upravo će se u idućem, 20. kolu u Velikoj Gorici igrati utakmica Gorica - Šibenik.