Šibenik pobjedom protiv Zagreba dohvatio treće mjesto, Rijekina petarda u Čakovcu

ŠIBENIK je slavio protiv Zagreba sa 3:1 u 24. kolu HNL-a i time došao do trećeg mjesta na ljestvici koje vodi u europska natjecanja sljedeće sezone.

Šibenik je pobjedom protiv Zagreba preskočio Karlovac na trećem mjestu HNL-a i povećao svoje šanse da sljedeće sezone nastupa u europskom natjecanju. Zagrebova katastrofalna gostujuća forma je nastavljena, a na Šubićevac su stigli s ambicijom da uzmu barem bod koji bi im olakšao borbu za ostanak u ligi.

Domaćin je poveo već u 3. minuti, nakon proboja po lijevoj strani Ermin Zec je ubacio, a Bačelić Grgić zabio za 1:0. Do kraja poluvremena Šibenčani su nastavili stvarati prilike, ali nisu uspjeli povećati vodstvo iako su bili vrlo blizu. Zagreb je pokušavao zaprijetiti, ali nije bio dovoljno opasan. U drugom dijelu Šibenik je povećao na 2:0 u 53. minuti novim pogotkom Zeca. Trener gostiju Igor Štimac već je do 60. minute iskoristio sve tri izmjene kako bi igrao s tri napadača i tako pritisnuo domaće. Taktika se isplatila u 66. minuti kada je na 2:1 smanjio Goran Ljubojević. Šibenčani su već u 70. minuti popravili rezultat i drugim pogotkom Bačelića Grgića na utakmici pobjegli na 3:1.

Zagreb je i dalje na 15. mjestu sa 20 bodova, dva manje od Međimurja i četiri manje od Istre i Intera. Šibenik je došao do treće pozicije sa 43 boda, dva manje od Cibalije i jednim više od Karlovca.

Rijeka je, nakon dobre predstave protiv Dinama, nastavila s dobrom igrom i kod Međimurja, ali ovaj protivnik bio je dosta slabiji, pa su Riječani uvjerljivo slavili sa čak 5:1. Tri gola postigao je Vedran Gerc u 21., 31. i 48. minuti. Strijelac za 2:0 u 30. minuti bio je Kreilach nakon lijepe kombinacije Đalovića i Štroka. Petardu je zaključio Đalović iz jedanaesterca, nakon ruke Amaurija u 78. minuti. Očajnu predstavu domaćin je uspio okruniti utješnim pogotkom u sudačkoj nadoknadi, a Golubovićev pogodak bio je najljepši na utakmici.

Čakovčani su se porazom približili opasnoj zoni i sa Zagrebom i Istrom borit će se za prvoligaški status. Rijeka je pobjedom stigla na 30 bodova i do sredine ljestvice, gdje će sigurno čekati kraj prvenstva.

Osijek izgubio u Gradskom vrtu

Kriza Osijeka nastavljena je i u ovom kolu, a novi poraz doživjeli su na domaćem terenu protiv Slaven Belupa 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mujanović već u 5. minuti susreta, a do isteka 90. minute gostima nije bilo teško očuvati minimalnu prednost. Osijek je pokušavao doći do izjednačenja, ali postali su opasni tek pred kraj susreta nakon ulaska Antonija Hrnčevića. U posljednjoj minuti Tepurić je za goste imao stopostotnu priliku, u situaciji 1 na 1 uspješniji je bio vratar domaćih Kardum.

Slaven Belupo je šesti sa 38, a Osijek sedmi sa 36 bodova. Pored Šibenika, Karlovca i Hajduka, teško se itko od njih može nadati europskim utakmicama sljedeće sezone.

Varteks iznenadio Karlovac, Sesvete preporođene protiv Intera

Varteks je na gostovanju u Karlovcu, odakle su rijetki odnijeli bodove, izvukao remi 1:1. Varaždinci su poveli u 13. minuti pogotkom Nikole Tkalčića na asistenciju kapetana Mumleka. Varteks je bio bolji u prvom dijelu, a obrana gostiju igrala je možda najbolje poluvrijeme ove sezone. U nastavku domaćin preuzima inicijativu. U 52. minuti Niko Tokić zabio je za izjednačenje, a tek u sudačkoj nadoknadi Karlovčani su imali savršenu priliku za vodstvo, ali Dreven je spasio Varaždince novog poraza.

Karlovac je prepustio treće mjesto Šibeniku, a Varaždinci su remijem došli do 25. boda, vrlo važnog u borbi za opstanak.

Croatia iz Sesveta je uvjerljivo slavila protiv Intera 3:1 i time iznenadila gledatelje u Kranjčevićevoj. Bošnjak je u 10. minuti zabio gol sa 30 metara za 1:0, a u 26. je vodstvo povećao Pokrajčić. Isti igrač svladao je Delača i u 47. minuti, a počasni pogodak za Inter zabio je Sivonjić iz penala.

Inter je ovim teškim porazom kod posljednjeplasirane momčadi prvenstva otežao sebi borbu za ostanak i samo je dva boda udaljen od opasne zone. Sesvete su na 14 bodova i već su davno otpisane iako teoretski još imaju šanse.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.