Liga prvaka

Simeone za četiri ofenzivca dao 318 milijuna eura. Vratili su mu žutim kartonima

Foto: EPA

DIEGA SIMEONEA izdali su ofenzivci. Od siječnja 2018. godine Simeone je uložio 318 milijuna eura u četiri igrača koji su dovedeni da zabijaju i asistiraju. Oni su u ovoj sezoni skupa postigli 30 golova i 12 asistencija te 19 žutih kartona.

Stoga nije čudno što je RB Leipzig totalno nadigrao Madriđane u četvrtfinalu Lige prvaka savladavši ih rezultatom 2:1 te što je Atletico u ovoj sezoni La Lige bio daleko od titule osvojivši treće mjesto sa 17 bodova manje od prvaka Reala iz Madrida te s jednakim brojem bodova kao i Sevilla koja je bila četvrta.

Jedino je Morata ove sezone imao pristojne brojke

U Kupu kralja Atletico se prošle sezone osramotio ispadanjem od trećeligaša Cultural Leonese u šesnaestini finala.

Četiri ofenzivca o kojima govorimo su Joao Felix, Diego Costa, Thomas Lemar i Alvaro Morata. 

Jedini koji može uzdignuta čela stati ispred vatrenog trenera je Morata koji je u sezoni 2019./20. postigao 16 golova i podijelio četiri asistencije. Morata je u Atletico stigao iz Chelseaja u siječnju prošle godine kao posuđen igrač, a onda je madridski klub za 56 milijuna eura ovog ljeta otkupio njegov ugovor.

Usput, ova četiri igrača ujedno su najskuplja četiri ulazna transfera u povijesti Atletica. Nevjerojatno je koliko su malo vratili klubu.

Najskuplje je plaćen Felix koji je za 126 milijuna eura prošle godine stigao iz Benfice. Ovaj 20-godišnjak je u ovoj sezoni odigrao 36 utakmica u svim natjecanjima, pri čemu je postigao skromnih devet golova i podijelio tri asistencije. 

Zaradio je i šest žutih kartona. Dakle, ima više javnih opomena nego asistencija.

Više žutih kartona nego golova i asistencija

Daleko najgori učinak ima Lemar koji je prije dvije godine za 70 milijuna eura stigao iz Monaca. Francuz je u ovoj sezoni u 22 nastupa u svim natjecanjima ostao na nula golova i asistencija, a uspio je skupiti dva žuta kartona. Teško je pronaći prave riječi za takav učinak.

Ukupno je 24-godišnji Lemar od dolaska u Atletico odigrao 72 utakmice i postigao tri gola, a podijelio je šest asistencija. Od dolaska u klub skupio je više žutih kartona (7) nego golova ili asistencija.

Diego Costa je ove sezone u 30 utakmica u svim natjecanjima postigao pet golova i podijelio pet asistencija. Po uzoru na Lemara i Felixa, skupio je više žutih kartona, ukupno šest.

Od povratka u klub u siječnju 2018. godine, kada je za 66 milijuna eura stigao iz Chelseaja, Costa je u 74 nastupa postigao 17 golova i podijelio 14 asistencija.

Računajući samo Ligu prvaka ove sezone, spomenuta četiri igrača skupa su postigla samo četiri gola - Morata je postigao tri, a Felix jedan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.