SIN LEGENDE RAZOČARAN "To nije borba stoljeća, to je egzibicija"

Foto: UFC

ISTOIMENI sin legendarnog Rockyja Marciana smatra kako bi meč Floyda Mayweathera Jr. i Conora McGregora trebao biti vođen pod egzibiciju, odnosno da Floyd ne bi pobjedom u njemu trebao srušiti rekord njegovog oca.
 
Mayweather se iz boksa umirovio pobjedom nad Andreom Bertom, čime je došao do skora 49-0. Umirovljenje je u početku bilo čudno, jer je time tek izjednačio Marcianov najbolji skor u povijesti, no Floyd je rekao da mu to u tom trenutku nije bitno, nego da mu je dovoljna čast što njegovo ime stoji kraj Marcianovog.
 
No, pobjedom u subotnjeg meču Mayweather bi došao do skora 50-0, čime bi Marciana ostavio na “all time” drugom mjestu. Činjenica da je u pitanju meč s protivnikom bez profesionalnog iskustva ono je što Marcianovom sinu nikako ne prolazi kao relevantan meč.
 
"Što god da se dogodilo u tom meču, mislim kako to ne bi trebalo ići u Mayweatherov profesionalni skor, bila u pitanju pobjeda ili poraz. Ovo za mene nije pravi boksački meč, u pitanju je egzibicija. Niti je to meč koji me zanima, niti smatram da će biti interesantna borba", rekao je Marciano.
 
On rekord svog oca, koji je 1969. godine tragično poginuo sa samo 46 godina, smatra većim i iz još jednog razloga. Naravno, osim toga da je njemu za to bilo potrebno samo osam godina te da se umirovio sa samo 32 godine.
 
"Teškaši, većina njih, drže rekord u najviše nokauta s razlogom. Oni su veći i snažniji te samo jedan udarac može teškaša poslati u poraz. Tako je puno teže ostati toliko dugo neporažen kao teškaš nego kao boksač lakših kategorija, gdje postoji jako puno mečeva gdje se do pobjeda dolazi tako da jednostavno skupiš više bodova od protivnika."
 
Slagali se s Marcianom ili ne, činjenica je kako je komisija ovaj meč odobrila te će eventualna Mayweatherova pobjeda biti upisana u njegov profesionalni skor. Unatoč tome što protiv sebe ima protivnika skora 0-0.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.