ZANIMLJIVOSTI

Sin NBA legende s 12 godina je postao žena: "I ja sam nosio štikle i haljinice"

Screenshot: Youtube

LEGENDARNI NBA košarkaš Dwyane Wade našao se u centru pažnje američke javnosti kada je prije dvije godine objavio da je njegov sin Zion odlučio da će ubuduće živjeti kao žena te da će promijeniti ime u Zaya. Wade i supruga Gabrielle Union prihvatili su tu odluku bez ikakvih problema, a Wade je tada gostovao u emisiji kod Ellen DeGeneres i otkrio kako je do toga došlo.

"Zion je došao kući i rekao: 'Želim s vama pričati, spreman sam istupiti i živjeti onako kako želim. Želim da me oslovljavate s ona i volio bih da me zovete Zaya'", otkrio je Wade u emisiji The Ellen Show pa otkrio kako su on i supruga to prihvatili: 

"Ulogu i obaveze roditelja shvaćamo vrlo ozbiljno. Naš posao je da saslušamo naše dijete i da mu na najbolji način pomognemo. To ne mijenja ni ova situacija niti bilo koja druga situacija koja bi se moglo dogoditi."

Wade iznenadio priznanjem

Dvije godine kasnije slavni košaraš je ponovo istupio javno te priznao kako je i on kao dijete nosio štikle i haljine, a to je izjavio dok je pričao o odluci svog sina da postane žena. "Kad je imao tri godine, žena i ja bismo se pogledali i upitali se: "Što ako Zion dođe kući i kaže: 'Tata, ja sam gej'? Što bismo napravili?

Razlog zbog kojeg smo se to pitali je u tome što sam i ja kao dijete nosio štikle. Koristio sam sve te stvari, što god da je moja sestra nosila, sve što je radila, pokušao sam i ja.  Prvo sam pomislio: 'Ma, i ja sam to radio. Zion radi što sam i ja.' Kako je vrijeme odmicalo, žena i ja smo pogledima postavljali sve više pitanje, što ako?"

Na kraju su se sumnje ispostavile točnima. S 12 godina Zion je odlučio početi život kao žena. Priopćio je to roditeljima od kojih je, kako tvrde, dobio samo ljubav i podršku da živi onako kako on misli da je ispravno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.