Sin Perice Bukića uzima talijansko državljanstvo

Foto: Pixsell

LUKA BUKIĆ (24), sin potpredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza Perice Bukića, zatražio je talijansko državljanstvo.

Talijanski mediji pišu o Bukićevoj odluci na kojoj je inzistirao, kao i što podsjećaju da je Luka Bukić bez reprezentativnog poziva u hrvatskoj selekciji još od 2017. godine.

Prema pravilima Svjetske organizacije vodenih sportova, sportsko državljanstvo moguće je zatražiti već nakon godine dana boravka u zemlji u kojoj igrač boravi i igra. Da bi zadovoljio uvjete, Luka Bukić ne smije za hrvatsku reprezentaciju nastupati minimalno dvije godine. Prema sadašnjoj situaciji, već tijekom 2019. godine ispunit će sve uvjete i steći će pravo na talijansku putovnicu.

Luka Bukić po vokaciji je lijevo krilo. Protekle godine potpisao je za Pro Recco, najbogatiji vaterpolski klub na svijetu čiji trenersku dužnost obnaša Ratko Rudić.

S hrvatskom reprezentacijom osvojio je zlatno odličje na Mediteranskim igrama 2013. godine. Osvojio je i svjetsku broncu 2013. godine i srebro dvije godine kasnije, kao i olimpijsko srebro u Rio de Janeiru 2016. godine.

Perica Bukić, otac Luke Bukića, osvajač je dviju zlatnih i jedne srebrne olimpijske medalje. Predsjedničku dužnost u Hrvatskom vaterpolskom savezu obnašao je između 2004. i 2010. godine. U Kuću slavnih vodenih sportova primljen je 2008. godine. Dvostruki je laureat i Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" (1991. i 1996.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.