"Siva trenirka" odlazi u reprezentativnu mirovinu

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEGENDARNI mađarski vratar Gábor Király na ovogodišnjem Euru u Francuskoj oborio je rekord Lothara Matthäusa postavši najstariji nogometaš koji je ikad nastupio na Europskim prvenstvima.

Osebujni vratar, poznat po broj većoj sivoj trenerci koju je nosio tijekom cijele karijere, u 40. godini života objavio je oproštaj od dresa reprezentacije Mađarske.

Mađarski veteran upisao je čak 107 nastupa za izabranu mađarsku vrstu za koju je debitirao daleke 1998. godine, a trenutno je član mađarskog prvoligaša Haladása, prethodne sezone petoplasirane momčadi mađarskog prvenstva.

Profesionalnu karijeru započeo je baš u tom klubu 1993. godine, a gdje se zadržao do 1996. Karijeru je nastavio u berlinskoj Herthi gdje boravi idućih sedam godina, da bi od 2004. do 2007. branio za engleski Crystal Palace. Kroz naredne četiri godine promijenio je čak četiri kluba (West Ham, Aston Villa, Burnley, Bayer Leverkusen), da bi se 2009. skrasio u Olićevom Münchenu 1860. U Njemačkoj ostaje do 2014., a potom slijedi ponovna selidba u London, ovaj put u Fulham, gdje se zadržava manje od godinu dana. Konačno, 2015. vraća se u svoj Haladás gdje brusi formu za Euro kojeg je Mađarska iznenađujuće izborila preko Norveške u playoffu kvalifikacija.

Naši susjedi sa sjevera ostvarili su odličan rezultat na Euru, prošavši skupinu koju su osvojili ispred kasnijeg prvaka Portugala. Kasnije su ispali od Belgije, a sam Király više puta je istaknuo kako povijesni nastup na Euru vidi kao šećer na kraju velike reprezentativne karijere.

Zaljubljenicima u ikonski status legendarnog Mađara neće biti svejedno kad čuju kako "siva trenerka" odlazi u povijest.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.