Sjajni Veić izbacio velikog Filippa Volandrija!

HRVATSKI tenisač Antonio Veić upisao je još jednu vrijednu pobjedu na ATP Challenger turniru u talijanskoj Caltanissetti, koji se igra na zemljanoj podlozi.

U prvom je kolu sa 6:2, 7:6(5), uz kišne prekide, pobijedio prvog nositelja Španjolca Santiaga Venturu, a u drugom je bio uvjerljiv protiv domaćeg tenisača Filippa Volandrija pobijedivši 6:1, 6:4.

Bio je to meč dva skoro susjeda na ATP ljestvici, Volandri je 192., a Veić 194., no treba podsjetiti kako je Volandri bio 25. igrač na svijetu prije samo tri godine, a na zemljanoj podlozi je imao pobjede protiv Federera, Berdycha, Ljubičića, Melzera, Gasqueta i ostalih najboljih svjetskih tenisača.

No, Veić mu je ovom prilikom očitao pravu tenisku lekciju. U cijelom meču Volandri nije imao break-priliku. Veić je, pak, u prvom iskoristio dvije od dvije, a drugi set je odmah otvorio breakom koji je posve usmjerio meč na njegovu stranu. Tijekom drugog seta hrvatski tenisač je izgubio samo dva poena na svoj servis.

U 3. će kolu Veić igrati protiv slovenskog tenisača, šestog nositelja Grege Žemlje, koji je u četvrtak bio bolji od Bjelorusa Ignatika 7:6, 6:7(5), 6:3.

ATP Challenger, Caltanissetta, 1. kolo:

Veić - Volandri 6:1, 6:4

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.