Sjećate li se što se dogodilo na zadnjem susretu Dinama i PAOK-a?

Foto: EPA

U NYONU je održan ždrijeb osmine finala Konferencijske lige, a Dinamo je izvukao grčki PAOK. Prva utakmica igrat će se na Maksimiru 7. ožujka, a uzvrat će biti u Solunu 14. ožujka. Hrvatski prvak s grčkim se klubom zadnji put susreo 2010. godine u skupini Europa lige.

PAOK je pobijedio u oba susreta istim rezultatom - 1:0. Dinamo je u to vrijeme vodio Vahid Halilhodžić, a stožerni igrači u momčadi bili su Ivan Kelava, Milan Badelj, Sammir, Tonel, Arijan Ademi i Fatos Beqiraj. Na klupi je bio Andrej Kramarić, koji je bio tek na početku svoje sjajne karijere. Dinamo je jedna pobjeda u zadnjem kolu dijelila od prezimljavanja u Europi nakon 41 godine. No ona se nije dogodila. PAOK je uzeo sva tri boda na Maksimiru golom Salpingidisa u 60. minuti.

Dinamo - PAOK 0:1, 15.12.2010.

Europa liga, grupna faza, 6. kolo

Stadion Maksimir

Gledatelja: 25.000

Glavni sudac: Mark Clattenburg (Engleska)

Strijelac: Salpingidis (60')

Sastav Dinama: Kelava – Etto (od 75. Kramarić), Barbarić, Tonel, Cufre – Callelo (od 58. Rukavina), Ademi (od 67. Slepička) – Badelj, Sammir, Tomečak – Beqiraj

Sastav PAOK-a: Chalkias – Boussaidi, Contreras, Cirillo, Sznaucer – Vitolo, Pablo Garcia – Salpingidis (od 68. El Zhar), Fotakis, Vierinha – Athanasiadis (od 82. Filomeno)