Skoro je napravio čudo u Hajduku. Sad s 29 godina kao igrač Gzire ide u mirovinu

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

MARKO ĆOSIĆ (29), bivši igrač Hajduka, odlučio je završiti profesionalnu karijeru. U karijeri je igrao i za zaprešićki Inter, norveški Haugesund, Rudar iz Velenja, Rudeš, Hrvatski dragovoljac i Hapoel Afulu, a karijeru je završio u malteškoj Gziri. Na Poljudu je proveo samo jednu sezonu, ali je jedna njegova utakmica postala itekako upamćena.

U sezoni 2016./17. Hajduk je izgubio u kvalifikacijama za Europa ligu od favoriziranog Maccabi Haife s 2:1 u Izraelu. Na Poljudu je stigao nadomak čuda kada je stoper Ćosić dao dva gola i susret je otišao skroz do penala. Tamo su Izraelci bili precizniji, a Ćosić je bio jedan od onih koji su promašili penal.

"Penala protiv Maccabija se i dalje sjetim, a u Gziri se i dalje sjećaju Hajduka"

"Ne žalim ni za čim, osim promašenog penala protiv Maccabija. Sjetim ga se i dalje, ali radije se prisjetim lijepih stvari koje sam doživio igrajući za Hajduk, zabio dva gola tom istom Maccabiju na punom Poljudu. Znam koliko igrača mašta o tome. Hvala Bogu, meni se to ostvarilo", rekao je u oproštajnom intervjuu za Dalmatinski portal.

Upitali su ga sjećaju li se u Gziri i dalje čuda na Poljudu, kada su pobijedili s 3:1 i šokantno izbacili Hajduk iz Europe. "Da, kako ne, pričaju i dalje o tome. Njima je to jedan od najvećih uspjeha. Sretni su što im se to dogodilo. Pitali su me dosta o tome, bilo im je zanimljivo jer sam igrao za Hajduk.

U klubu je sa mnom bio Brazilac Jefferson koji je zabio na Poljudu. On je odličan igrač. Uz njega su ostala još dvojica-trojica iz te momčadi koja je izbacila Hajduk te pomoćni trener", zaključio je Ćosić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.