TRANSFERI

Škoti: Krenula utrka za dovođenje Dinamovca

Foto: EPA

USKORO počinje prijelazni rok, a s njime naravno i u Maksimiru postaje prometno, kao i svake godine. Nekoliko igrača Dinama je na meti velikana, prvenstveno Dani Olmo i Amer Gojak, ali Daily Record javlja da bi prvi igrač koji napušta Maksimir mogao biti Amir Rrahmani. 

Nije se dosad puno pričalo o njegovom mogućem odlasku, ali škotski mediji tvrde da je reprezentativac Kosova jako blizu prelaska u francuski Amiens. Škotima je Rrahmani posebno zanimljiv jer su nedavno objavili informaciju da je Rrahmani jedna od meta Celtica za ljetni prijelazni rok, a sada se čini da će im ga Francuzi preoteti. 

Rrahmani je nogometaš koji može pokriti sve pozicije u obrani, a znao je odigrati i na poziciji defenzivnog veznog. Takvu vrstu polivalentnosti manji klubovi kao što je Amiens jako cijene. 

Nekoliko je zainteresiranih klubova

Za 25-godišnjeg braniča navodno se raspituju još škotski Celtic i belgijski Standard Liege, a prema Transfermarktu vrijedi oko milijun i pol eura pa njegov transfer sigurno neće biti jedan od onih o kojima se u Dinamu priča godinama kao što je recimo onaj Luke Modrića ili Marka Pjace. 

Ove sezone je odigrao 15 utakmica u HNL-u, postigao je tri gola i asistirao za jedan, a pokazao se i kao jako koristan kada je u pitanju popunjavanje pozicija u obrani prema potrebi.

Dinamo je već doveo Ivu Pinta koji će biti konkurencija Petru Stojanoviću na desnom boku, a tvrde i kako rade na dovođenju još jednog lijevog beka kako bi pojačali bok koji zasad drži Leovac. S obzirom na to da su stoperske pozicije utvrđene, za Rrahmanija nema puno mjesta. 

Ugovor s Dinamom ima do lipnja 2021. godine, a spekulira se da bi ga Dinamo mogao pustiti za iznos od oko 1,5 milijuna eura. Amiens je prošlu sezonu završio na 15. mjestu, a Rrahmani bi im dobro došao kao dodatan osigurač u obrani i novoj borbi za opstanak koja ih gotovo sigurno čeka u sljedećoj sezoni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.