Škugor lakoćom do drugog kola Beograda

HRVATSKi tenisač Franko Škugor plasirao se lagano u 2. kolo kvalifikacija za ATP 250 turnir u Beogradu, koji se igra na zemljanoj podlozi.

Škugor je ovoga tjedna na 155. mjestu svjetskog poretka, a u kvalifikacijama je postavljen za 6. nositelja. Na startu je pobijedio 258. tenisača svijeta, Izraelca Amira Weintrauba 6:3, 6:1 za samo 62 minute igre. Bio je to prvi susret ovih tenisača.

U 2. kolu će Šibenčanin igrati protiv Talijana Thomasa Fabiana (341. ATP), od kojeg je izgubio prošle godine na Futuresu u Italiji, također na zemlji.

Uz Škugora, u 2. kolu će sigurno zaigrati još jedan hrvatski tenisač, budući da će Antonio Veić i Roko Karanušić kasnije međusobno odmjeriti snage u 1. kolu.

U glavnom ždrijebu nema prijavljenih hrvatskih tenisača, a 1. nositelj i najveća zvijezda turnira je Novak Đoković, koji će u svom gradu odigrati i prvi turnir ove godine na zemljanoj podlozi, nakon što je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio sva četiri turnira na kojima je nastupio, Australian Open, Dubai, Indian Wells i Miami.

 

ATP Beograd, kvalifikacije, 1. kolo:

Škugor (6) – Weintraub 6:3, 6:1

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.