Skupina A: Urugvajski napadači oduševili, Ribery najveće razočaranje

NA 19. Svjetskom nogometnom prvenstvu završena je skupina A koja je ponudila niz uzbuđenja, odlične Urugvajce, spretne i sretne Meksikance, katastrofalne Francuze i borbene domaćine Južnoafrikance.

Prije samog prvensta, unatoč "klaunu" Domenechu, najveće šanse davale su se francuskim zvijezdama. U takvom raspletu Urugvaj i Meksiko međusobnim susretom odlučili bi putnika u drugi krug, dok bi Južna Afrika trebala pokazati svijetu kako se i na jugu Afrike igra dobar nogomet.

No, predviđanja su se izjalovila već u prvom kolu kad su Francuzi odigrali 0:0 s Urugvajcima da praktički cijelu utakmicu nisu zaprijetili vrataru Musleri. Južnoafrikanci su pak iznenadili Meksikance i tek na kraju susreta ispustili pobjedu, bilo je 1:1.

U drugom kolu svoje pravo lice pokazao je Urugvaj pobijedivši ipak nedorasle domaćine s visokih 3:0. Spektakl je priredio i Meksiko održavši lekciju viceprvacima svijeta, ponizivši ih "samo" sa 2:0, nakon čega je nastao već poznati kaos u francuskom taboru. Nakon dva kola sve je bilo praktično riješeno, Urugvaj i Meksiko idu dalje, iako su postojale teoretske šanse za prolazak Francuza i Južnoafrikanaca.

Bafana Bafana za kraj još je jednom ponizila Tricolore i osvijetlila obraz afričkog nogometa. U drugoj utakmici Urugvaj je svladao Meksiko sa 1:0 unatoč najavama kako će odigrati siguran remi. Napadački tandem Urugvaja, Diego Forlan i Luis Suarez, naistaknutija su lica skupine A. Sa dva pogotka Forlana i jednim Suareza opravdali su sva očekivanja koja je najavila netom završena klupska sezona.

U meksičkoj momčadi dobrim igrama istakle su se mlade nade Hernandez i Dos Santos pokazvavši da Meksiko ima svijetlu budućnost. Najveće razočaranje cijele skupine, ako ne i cijelog prvenstva, jest superstar minhenskog Bayerna Franck Ribery koji u tri utakmice nije pokazao apsolutno ništa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.