transferi

Sky: Arsenal sređuje treći najveći transfer u svojoj povijesti

Foto: Guliver Image

ARSENAL godinama ima problem s obranom, a čini se da bi ovog ljeta mogao barem djelomično riješiti taj problem.

Kako javlja Sky Sports, Arsenal je sve dogovorio s Brightonom oko transfera Bena Whitea. Arsenal bi 23-godišnjeg stopera trebao platiti oko 55 milijuna eura, a svi detalji oko kupnje su navodno dogovoreni. Brighton je pristao na ponudu i Arsenalu još preostaje finalizirati pregovore oko ugovora s igračem te liječnički pregled koji bi trebao biti gotov ovih dana.

White je u Brighton došao 2014. kao 17-godišnjak iz Southamptonove akademije, ali je za prvu momčad Brightona debitirao tek ove sezone. Dotad je bio na posudbama u Newportu, Peterboroughu i Leedsu. Kod Marcela Bielse je u sezoni 2019./2020. odigrao sve minute u svih 46 utakmica Championshipa te je pomogao pri ulasku u Premiership.

Kad se vratio u Brighton, prošle sezone propustio je samo dvije utakmice i bio je jedan od najboljih igrača u momčadi Grahama Pottera. U ljeto 2020. vrijedio je deset milijuna eura, a sad mu je cijena prema Transfermarktu narasla na čak 25 milijuna eura. No kad su transferi u Premiershipu u pitanju, a pogotovo kad je riječ o engleskim igračima, ta cijena često na kraju bude udvostručena.

Jedina dva igrača koja je Arsenal više platio u povijesti bili su Nicolas Pepe, koji je klub stajao ukupno 80 milijuna eura te Aubameyang koji je stajao 64 milijuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.