TRANSFERI

Sky: Chelsea želi veznjaka i napadača Barcelone. Čeka se odluka Katalonaca

Foto: EPA

CHELSEA je spreman dovesti Frenkieja de Jonga i Pierrea Emericka Aubameyanga ako ih Barcelona pusti na kraju kolovoza, piše Sky Sports. Iako je Manchester United već dogovorio transfer De Jonga, nizozemski veznjak nije napustio katalonski klub jer mu duguje 17 milijuna funti pa neće otići dok ne bude isplaćen.

Barcelona ga želi zadržati ako pristane na smanjenje plaće i nagodbu od šest milijuna funti svoje ranije odgođene plaće. Sky objašnjava kako Chelsea može dati isti iznos kao United za De Jonga, a to je 72 milijuna funti, s time da ima prednost u činjenici da će u novoj sezoni igrati Ligu prvaka, dok mančesterski klub neće.

Aubameyang je, podsjetimo, u siječnju došao u Barcelonu kao slobodan igrač nakon što je dotad igrao za Arsenal. Gabonski napadač s katalonskim klubom ima još tri godine ugovora, a trener Chelseaja Thomas Tuchel rado bi ga doveo i tako ponovno surađivao s njim, kao što je to bilo tijekom dvije sezone u Borussiji Dortmund.

United nije odustao od De Jonga

Britanski medij napominje kako United nije odustao od De Jonga. Kada bi se taj transfer ostvario, Nizozemca bi ponovno vodio Erik Ten Hag, koji mu je bio trener u Ajaxu. United se u međuvremenu počeo povezivati s veznjakom Juventusa Adrienom Rabiotom. Nije isključena opcija dovođenja obojice kako bi se povećala konkurencija u veznom redu.