Slaven Belupo - Milano 8:2 za put u Norvešku!

UKUPNIM rezultatom 12:2 Slaven je apsolvirao Milano i sada ga u 3. pretkolu očekuje Tromso.

Koprivničancima je nakon gostujuće pobjede (4:0) nad makedonskim protivnikom preostalo rutinski odraditi posao i čekati ishod susreta Tromso - Dinamo Minsk koji će im dati protivnika u 3. pretkolu Europske lige.

Tromso slavio s tri gola i dva igrača više

Kako je Tromso kod kuće pobijedio Dinamo iz Minska (4:1), obzirom da je prva utakmica završila 0:0, Slaven ide na norvešku momčad u 3. pretkolu.

Za pobjedu domaće ekipe zabili su Knarvik u 28. minuti, Jensen u 76. minuti, Moldskred u 88. minuti i opet Knarvik u sudačkoj nadoknadi. Jedini gol za Dinamo Minsk zabio je Mbanangoye u 83. minuti, a gosti su utakmicu završili s čak dva igrača manje s obzirom da su isključeni Šaraba i Montaroup.

Neviđena golijada u Koprivnici

Tepurić i Vojnović su postigli po dva gola, a po jedan su dodali Poredski, Vrućina, Gregurina i Jurić protiv suparnika nedostojnog iti europskih pretkola.

Vrijedi istaknuti kako su nogometaši makedonske momčadi putovali cijelu noć autobusom iz Kumanova do Podravine pa sigurno nisu bili najsvježiji u uzvratnoj utakmici na koprivničkom Gradskom stadionu.

Trener Slavena Milivoj Bračun je u ovoj uvertiri koju mora odraditi prije 1. kola HNL-a ovog vikenda, priliku dao igračima koji inače ne igraju u prvoj momčadi, dok je odmorio neke standardne prvotimce.

Poldrugač, Bilen, Posavec i Jurić će pauzirati, a priliku za nametnuti se treneru imati će Nynkeu, Šafarić, Delić, Tepurić i Poredski.

Sastavi momčadi:

Slaven Belupo

Rodić - Purić, Csizmandia, Rogulj, Maras - Šafarić, Nynkeu, Delić - Poredski, Vojnović, Vrućina

Milano

Danić - Aliji, Brando, Shabani, Bogatinov - Cecelia, Aziri - Trajkovski, Alimi, Limani - Lazarev

Tijek utakmice:

Prvih pet minuta utakmice koja se igra na temperaturi od 30 stupnjeva odvija se "između dva 16-erca".

Prva "zanimljiva" situacia desila se u 8. minuti: desni bek Slavena Vedran Purić dobio je žuti karton zbog udaranja laktom.

12. minuta. Alimi ima prvu priliku za Milano ali je njegov udarac bio loš.

Minutu poslije Poredski je odlično proigrao Delića ali on ne uspijeva pucati na gol iako je bio neometan.

20. minuta. Danski sudac Michael Svendsen "zove" time out za osvježenje. Zbog velike vrućine igrači obje momčadi su jedva dočekali posegnuti za bočicama s tekućinom kod klupa.

24. minuta. GOL ZA SLAVEN! 1:0, strijelac Matija Poredski! Delić je izveo korner s desne strane a Poredski je bio najviši u "buketu igrača" i praktično na gol crti zakucao loptu glavom u mrežu.

26. minuta. Purić je dobro poslužio Šafarića koji sa 20-ak metara tuče precizno ali nedovoljno jako i Danić uspijeva uhvatiti loptu.

30. minuta. U jednoj minuti dvije velike prilike za Slaven, obje se desne strane kaznenog prostora. Prvo se Poredski, strijelac vodećeg gola, oslobodio pratnje i pucao u trku ali mu je vratar Milana ušao u šut, a odmah zatim opet je Danić uspješniji od Slavenovih napadača kada je u gotovo identičnoj situaciji zaustavio udarac Vrućine.

33. minuta. Prva velika prilika za goste. S lijeve strane je lijepo nabacio Bogatinov za potpuno samog Bajlozova koji sa tri metra nije uspio zahvatiti loptu glavom.

37. minuta. Opet prijeti Bajlozov. Ovaj put je zamalo presjekao jednu pogrešnu dodanu loptu Slavenove obrane , ali je vratar Rodić spasio situaciju.

39. minuta. Alimi je iz slobodnjaka jako dobro pucao ali je Slavenov živi zid ipak skrenuo loptu u korner.

42. minuta. Vrućina je u pravom slalomu nanizao četvoricu igrača Milana ali se ipak malo previše zaigrao u driblingu i na kraju mu je lopta pobjegla.

45 +2 minuta. GOL ZA SLAVEN! 2:0, strijelac Bojan Vrućina! Vojnović je s desen strane nabacio "svijeću" u kazneni prostor Milana, gdje Vrućina s igračem na leđima prima loptu desnom a u mrežu je sa desetak metara zabija lijevom nogom.

Kraj poluvremena

Slaven i u uzvratnoj utakmici pokazuje kako je za nekoliko klasa bolja momčad od Milana iz Kumanova. Pitanje je samo s kojom razlikom će završtiti i ova pobjeda Slavena.

Drugo poluvrijeme

49. minuta. Velike probleme za Milano prouzročio je korner Nikole Šafarića. Danić ga ej jedva ukrotio tek iz drugog pokušaja.

50. minuta. Tepurić (koji je ušao umjesto Poredskog) je silovito prošao po desnoj strani i sjurio se u 16-erac. Odlično je zatim odigrao povratnu za Vojnovića ali vratar gostiju požrtvovnim padom u noge spašava gol.

59. minuta GOL ZA MILANO! 2:1, strijelac Saša Stojanović! Bajlozov je prošao po desnoj strani i nanacio po sredini peterca. Dok su vratar Rodić i dva središnja braniča samo gledali let lopte, Stojanović je iz blizine podmetnuo nogu za prvi gol makedonske momčadi.

61. minuta. GOL ZA SLAVEN! 3:1, strijelac Franjo Tepurić! Šafarić je poslužio Jurića na desnom krilu, a ovaj je na rubu kaznenog prostora vidio Tepurića koji je rutinirano (iako ima samo 19 godina) poslao loptu u mrežu.

66. minuta. Opet "time out osvježenja", ovaj put kao prigoda da se Silviju Rodiću, Slavenovom vrataru, ukaže pomoć nakon ozlljede jer je Slaven već izvršio sve tri izmjene.

69. minuta. Vojnović je odlično poslužio natrčalog Tepurića ali je njegov siloviti udarac spriječio Danić izbacivši loptu u korner.

72. minuta. Gregurina je odlično izbacio Tepurića u "mrtvu " priliku ali je Tepurićev pokušaj loba (nakon što je izašao sam pred golmana) završio na gredi.

74. minuta. GOL ZA SLAVEN! 4:1, strijelac Franjo Tepurić! Mladi napadač je dobio satisfakciju za nekoliko uzastopnih promašaja. Purićev nabačaj s desne strane je neomatan samo koljenom skrenuo u mrežu iz neposredne blzine.

75. minuta. GOL ZA MILANO! 4:2, strijelac Armend Alimi! Tek što je krenuo s centra, Milano je izjednačio: loptu je povukao Alimi i kada je došao na nešto više od 20 metara od Rodićevog gola, lijepo je i neobranjivo tukao u donji desni kut.

78.minuta. GOL ZA SLAVEN! 5:2, strijelac Aljoša Vojnović! Četvrti njegov pogodak u dvije utakmice s Makedoncima. Tepurić je asistirao Šafariću čiji udarac brani Danić, a odbijanac glavom u mrežu sprovodi Vojnović.

80. minuta. GOL ZA SLAVEN! 6:2, strijelac Mario Gregurina!

82. minuta GOL ZA SLAVEN! 7:2, strijelac Mario Jurić!

88. minuta. GOL ZA SLAVEN! 8:2, strijelac Aljoša Vojnović!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.