Slaven i Rijeka s izostancima neće zabiti više od tri gola

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Četvrtoplasirani Slaven Belupo ugošćuje osmoplasiranu Rijeku na „Dan grada Koprivnice“. Grad slavi svoj 655. rođendan, očekuje se dolazak predsjednika Josipovića i svi se nadaju da će veliku gradsku feštu uveličati i pobjeda Slavena protiv Rijeke. Za trenera Roya Ferenčinu nije baš najbolje da njegova momčad jako oscilira u posljednje vrijeme. Nakon senzacionalnog ispadanja iz Kupa od niželigaša Vinogradara, uspjeli su ostvariti veliku pobjedu u Zadru koji je pred svojim navijačima ove sezone uzeo sva tri boda i Dinamu i Hajduku. To je odmah „dalo krila“ Ferenčini koji je odbrusio kritičarima da su kukavice i vucibatine. Slaven Belupo je posebno dobar pred svojim navijačima. Ove su sezone odigrali sedam utakmica pred svojim navijačima i slavili su čak pet puta. Nikoga nije čudio poraz od Dinama, dok je jedini kiks momčadi bio remi s Lučkom koji je u toj utakmici dugo i vodio. Od sedam domaćih utakmica čak pet ih je bilo s dva ili manje postignuta gola. Što se ove utakmice tiče, Ferenčina ima podosta problema s izostancima. Ne računa na suspendiranog Bušića, te ozlijeđene Mujanovića, Vojnovića, Genga i Jurakića. Osim njih, u ovoj utakmici neće zaigrati ni mladi reprezentativci Brlek i Čanađija. Najviše je tu problema za napad Slavena budući da je Ferenčini na raspolaganju samo najbolji strijelac Benko koji je odigrao svih 13 utakmica i postigao šest pogodaka. Ostali napadači Bušić (13 utakmica, 4 gola), Vojnović (9 utakmica) i Mujanović (12 utakmica, 2 gola) su van stroja. Zanimljivo je da je Roy Ferenčina preuzeo klupu Slaven Belupa od Mile Petkovića pred sedam mjeseci upravo nakon dvoboja ovih dviju momčadi. Tada su Riječani u Koprivnici uzeli tri boda uz minimalnu pobjedu.


Rijeka ove sezone na Kantridi osvaja bodove, dok na gostovanjima nije toliko učinkovita. Ne može se reći ni da na Kantridi igraju lijep nogomet, no igraju čvrsto i ne dozvoljavaju prilike svojim suparnicima. Uostalom, Cibalia je prva koja im je na Kantridi zabila gol druga koja je uzela bod, no oni nisu svojom igrom stvorili niti jednu pravu šansu, već im je mladi stoper Datković poklonio loptu za gol. Rijeka se orijentira na mlade igrače i takve se greške moraju istrpiti, no u Koprivnici tih mladih igrača i neće biti previše. Naime, Ivi Ištuku nedostaju U19 reprezentativci Datković, Miloš i Močinić koji su se nametnuli u posljednjih par utakmica, a upitan je nastup U20 reprezentativca Mancea. Osim njih, nema ni najboljeg mladog igrača Rijeke Antoninija Čuline koji je i dalje ozlijeđen, a njemu su se pridružili i Meksikanci Guti i Alferez, te Stepčić koji je postigao svoj HNL prvijenac protiv Splita. Gutierrez (13 utakmica, 1 gol) sigurno propušta utakmicu zbog ozlijede, dok bi nominalno najbolji igrač Alferez trebao igrati pod injekcijom. To „najbolji“ treba staviti pod znak upitnika budući da se Alferez nimalo nije iskazao igrom, već samo konstantnim pričanjem sa sucima i povečanjem tjelesne mase. Otkako je došao u Rijeku, poprilično se „zaokružio“ i protiv Cibalije nije bio nimalo rastrčan kao što je bio prilikom samog dolaska na Kvarner. Rijeka je u gostima očajna, a posljednju je prvenstvenu gostujuću pobjedu ostvarila 12.03.2011 i to u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Nakon toga ostvarili su sedam remija i četiri poraza, no posljednja tri su im u nizu od Intera, Zagreba i Dinama. Rijeka igra čvrsto u gostima o čemu svjedoči podatak da su u periodu između dva susreta sa Slaven Belupom u prvenstvu odigrali 11 gostovanja sa 2 ili manje gola, te tek tri sa tri ili više pogodaka. S obzirom na upitno stanje Alfereza, Ištuk je najavio mogućnost postavljanja Pilčića koji je bio Horvatova napadačka opcija na početku sezone. Novo je ime u momčadi desni bek Grujević koji će prvi put od prve minute biti u Riječkom sastavu. Ištuk je najavio napadačku utakmicu, no njegova Rijeka ove sezone ima velikih problema s napadačkim dijelom igre.

Vjerojatni sastavi:

Slaven Belupo: (4-2-3-1): Rodić – Purić, Kokalović, Grgić, Maras – Brezovec, Milardović, Glavica, Gregurina, Pilipović – Benko

Rijeka: (4-1-4-1): Lisjak – Grujević, Baković, Čagalj, Tadejević – Kreilach – Švrljuga, Dedić, Salčinović, Križman – Pilčić (Alferez)

BetPlace.net preporučuje:

Slaven Belupo je u posljednjih pet međusobnih utakmica pobjedio Rijeku tek jednom i Rijeka u HNL-u ima bolje rezultate u njihom međusobnim ogledima. Ipak, trenutno su bolje plasirani od Riječana iako oba trenera imaju velikih problema s ozljedama. Ferenčini je na raspolaganju samo jedan napadač, no onaj najbolji Benko, dok gosti stižu bez svojih najboljih mladića, a problema im imaju i Meksikanci. Sve upućuje na to da ćemo vidjeti jednu tvrdu utakmicu u kojoj će Riječani svim silama željeti pokvariti veliko gradsko slavlje u Koprivnici. Igranje na manje od tri gola izgleda najbolje.                            
>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.