ROBERT PROSINEČKI

Slavni engleski napadač podijelio prekrasan gol Prosinečkog: Bio je genij

Foto: Guliver Image

PORTSMOUTH, nekoć engleski prvoligaš, a danas klub koji se natječe u trećoj ligi, na svojem je Twitteru podijelio najljepši pogodak koji je za njega zabio Robert Prosinečki.

Utakmica na kojoj je postignut odigrana je prije točno 19 godina. Portsmouth je s Burnleyjem remizirao 4:4, a Prosinečki je zabio sjajan gol lijevom nogom nakon nekoliko svojih čuvenih lažnjaka kojima je povaljao suparničku obranu. 

Objavu je bivši suigrač i slavni engleski napadač Peter Crouch podijelio uz poruku: "Prosinečki je bio genij. Pričao je engleski u napadu, ali se pravio da vas ne razumije u obrani." Crouch je prije malo manje od godinu dana dao veliki intervju za FourFourTwo u kojem je pričao o igranju s bivšim hrvatskim reprezentativcem.

"Pušio je prije utakmice, na poluvremenu, tijekom tuširanja, nakon utakmice... Jednostavno se nije odvajao od cigareta. I to crveni Marlboro, bilo je potpuno nevjerojatno. Mislim da sam zabio 19 golova te sezone, a Robi mi je gotovo svaki servirao kao na pladnju. Nije mnogo pričao, ali razumio je mnogo više nego što je ostavljao dojam da razumije. S njim ste mogli pričati i odgovarao bi na savršenom engleskom, ali kada biste mu rekli da se vrati u obranu, pravio se da ne razumije'', rekao je tada.

Inače, uskoro bi na engleskom tržištu trebala izaći i knjiga o boravku Prosinečkog na Otoku. Knjiga će se zvati Prosinečki in blue: A season of uncommon artistry.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.