Slavni njemački klub poslao ponudu za Dinamova igrača

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

IGOR BIŠĆAN je u prvom dijelu priprema za novu sezonu radio samo s 21 igračem među kojima je bilo jako puno onih koji su se vratili s posudbi. Jedan od njih je i Antonio Marin koji u Dinamu traži drugu šansu i Bišćan mu je dao veliku minutažu u dvije pripremne utakmice protiv Dugog Sela (1:0) i Kopera (2:2).

No, kako doznajemo, Marin bi vrlo brzo mogao otići iz Dinama. U Maksimir je stigla ponuda HSV-a koji je jako zainteresiran za 22-godišnjeg bivšeg hrvatskog U-21 reprezentativca. Nijemci su u stalnom kontaktu s Dinamom koji je Rijeci dao opciju da otkupi Marina za dva milijuna eura, što Riječani nisu aktivirali. Marin je u zadnjoj godini ugovora pa je za očekivati da je cijena sad bitno manja.

Marin je prošle zime otišao na posudbu u Rijeku u kojoj je bio standardni član prve momčadi i u 18 utakmica je zabio tri gola uz jednu asistenciju. Ugovor s Dinamom, koji ga plaća oko 300.000 eura po sezoni, ima do sljedećeg ljeta i u Maksimiru mu ne namjeravaju ponuditi novi.

Dinamo pod ugovorom ima ogroman broj igrača i ideja nove uprave je da se drastično smanji broj igrača, a ako bi se na njima nešto moglo i zaraditi, kao što je sad slučaj s Marinom, to se neće propustiti.