Slavonija u euforiji, samo je jedan čovjek miran: "Bit će nam teže nego u Eindhovenu"

Foto: HINA

NAKON poraza kod kuće u trećem kvalifikacijskom kolu Europske lige, nizozemski PSV stiže na revanš u Osijek (četvrtak, 20:45). Tako će Osijek sutra imati priliku postići veliki uspjeh u Gradskom vrtu.

Osijekov trener Zoran Zekić najavio je veliku utakmicu. Iako ih je pobjeda u Nizozemskoj ohrabrila, Zekić radi sve kako bi smirio euforiju.
 
"Atmosfera je fantastična, svi jedva čekaju utakmicu. Moj najveći posao je da smirim tenzije kako bismo što mirnije glave ušli u utakmicu. Sutra će nam biti teže nego u Eindhovenu, ali s druge strane, mi imamo pozitivan rezultat i ne smijemo biti nervozni."
 
Da su ovo povijesni trenutci za Osijek smatra i Zekić. Od svojih će igrača zahtijevati borbu i da gledateljima pokažu pravi nogomet.
 
"Često se kod nas voli koristiti ta riječ, no ovo doista za nas je povijesna utakmica. Igrači će se baciti na glavu, no u svemu tome moramo imati pameti i pokazati nogometnu igru. Sama želja neće biti dovoljna ako ne ispunimo zadatke." 
 
Iako su se u prvoj utakmici uglavnom branili, Zekić tvrdi da bi volio i napasti.
 
"Što se tiče taktike, volio bih reći da ćemo ih napadati od prve do zadnje minute, no teško će to biti tako. Imamo rezultat koji trebamo braniti, no ne možemo se povući pred svoj gol jer bi to bio problem. Varijante A, B, C uvijek imamo, iako se to vama možda ne čini. Volio bih da ih ne moram koristiti jer bi to značilo da imam problema."
 
Zekić ne krije da je sastav koji je izašao na teren u Nizozemskoj upitan za ovu utakmicu.
 
"Imamo malih problema u momčadi, nisam siguran da ćemo moći izaći s istim sastavom kao u Eindhovenu. Ako će svi biti zdravi, vjerojatno će to tako biti."
 
U derbiju protiv Dinama, Zekić je uveo devetoricu novih igrača koji su pokazali da se na njih može računati, iako su ''rezerve''.
 
"Tko se približio prvom sastavu? Svi! No nećemo sad pričati o Dinamu, odigrali smo 1:1, a ne 5:0."
 
Najavljenih 39 stupnjeva Celzija mogli bi utjecati na igru u sutrašnjem susretu.
 
"Ne znam kome će to biti prednost, a kome nedostatak. Mi ćemo svakako pokušati usporiti igru pa ćemo vidjeti kome će to ići na ruku."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.