TRANSFERI

Slovenci otkrivaju tko je prvo Bišćanovo pojačanje u Rijeci

Foto: nkolimpija.si

LEONARD ZUTA prije tri dana napustio je Rijeku i potpisao za turskog prvoligaša Konyaspor. Klubu s Rujevice pripalo je oko 400 tisuća eura odštete, makedonski reprezentativac, kako kaže, brzo se dogovorio s Turcima, a istom brzinom Rijeka je pronašla i njegovu zamjenu.

Riječka struka bacila je pogled u susjedno dvorište, u Sloveniju. Tamo su naciljali 28-godišnjeg Dinu Štigleca, lijevog beka ljubljanske Olimpije koji po potrebi može igrati i na poziciji središnjeg braniča.

Kako danas piše slovensko Delo.si, ljubljanski medij blizak Mandarićevoj Olimpiji, koju je prije dolaska u Rijeku trenirao upravo Igor Bišćan, na odlasku su trojica igrača, a među njima i Dino Štiglec kojeg po navodima Bišćan želi vidjeti u Rijeci.

Kako saznajemo iz slovenskih izvora, predsjednik Olimpije Milan Mandarić bit će ustrajan u prodaji spomenutog trojca, pa bi tako Štiglec na Rujevicu mogao doći za vrlo malu i Rijeci prihvatljivu odštetu. Prema podacima s Transfermarkta, Štiglec vrijedi oko pola milijuna eura.

Odigrao preko 80 utakmica u dvije sezone

Trener Rijeke ne samo da se uvjerio u Štiglecove kvalitete, nego mu je bivši igrač Slaven Belupa, Zagreba i Lučkog bio neizostavan dio momčadi s kojom je osvojio dvostruku krunu u Sloveniji. Da će Rijeka dobiti izdržljivog braniča i igrača koji ne podliježe tako lako ozljedama, govori podatak da je Štiglec u dvije sezone, dok je igrao u Slavenu i Olimpiji, odigrao preko 80 utakmica, točnije njih 82, što je impresivan podatak.

Prošle sezone odigrao je ukupno 44 utakmice, postigao dva zgoditka, a namjestio ih šest.

Javno kritizirao hrvatske suce

Dino Štiglec ostao je zapamćen i po izjavi o hrvatskim sucima i stanju u hrvatskom nogometu kada je iz Belupa prelazio kod Bišćana u Olimpiju. Kvalitetu Prve HNL je pohvalio, dok je o suđenju rekao da je katastrofalno.

“Ma to je nebo i zemlja, oporavio sam se otkako sam otišao u Sloveniju. Ovdje kao nogometaš doista ne morate razmišljati o suđenju. Kada sudac i pogriješi, ne osjetite nikakvu namjeru, dok vam na nekim utakmicama u hrvatskom prvenstvu sve postane jasno u prvih pet minuta", rekao je Štiglec u ožujku za Goal.com.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.