KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020.

SLOVENIJA - IZRAEL 3:2 Kek sve bliže Euru, Verbič u 90. zabio gol za pobjedu

Foto: Getty Images / Guliver Image

SLOVENIJA je srušila Izrael 3:2 u 90. minuti i približila se Europskom prvenstvu. Momčad Matjaža Keka nakon šestog kola kvalifikacija za Euro drži drugo mjesto skupine G s 11 bodova, dva manje od vodeće Poljske koja je remizirala bez golova kod kuće protiv Austrije, od koje Slovenci sada imaju bod više. 

Sjajna je utakmica viđena na stadionu Stožice u Ljubljani, gdje je domaćin poveo u 43. minuti golom Benjamina Verbiča nakon asistencije Josipa Iličića. Međutim, Izraelci se nisu predavali, naprotiv. Prvo je Bibras Natcho izjednačio u 50, a preokret gostima donio Eran Zahavi u 63. minuti. 

Slovenija je odmah odgovorila minutu kasnije preko Romana Bezjaka, a u finišu stvorila takav pritisak pred golom gostiju da je pogodak za 3:2 na kraju bio neminovan. Čudesni golman Ofir Marciano skidao je sve živo u finišu, ali je ipak na kraju kapitulirao i to u 90. minuti. Tada je drugi gol na utakmici zabio Verbič poslije asistencije Jasmina Kurtića za zlatna tri boda i delirij na tribinama.

U sljedećem sedmom kolu Slovenija gostuje Sjevernoj Makedoniji 10. listopada, a tri dana kasnije dočekuje Austriju u vjerojatno ključnom dvoboju za Europsko prvenstvo, na koje čeka još od onog jedinog sudjelovanja 2000. godine u Belgiji i Nizozemskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.